Unieke belevenis dichtbij huis: Bouillon

Kom en bewonder met ons Waalse steden die elk met hun uitzonderlijk historisch erfgoed, prachtige landschappen en charmante steden je verblijf extra pit geven. We zijn aan de oevers van de Semois, met zijn uitdagende kronkels. Bouillon, bekend van Godfried van Bouillon, het Fort en de verlichting triggeren je om je te verdiepen in de lokale geschiedenis die tot vandaag heel relevant en tastbaar is. 

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met 

Het Fort

Ben je dol op geschiedenis? Volg dan het spoor van Godfried van Bouillon door de stad. Begin aan het Fort, waar hij vroeger woonde en dat er al staat sinds de 8ste eeuw. Het kasteel is gevestigd op drie rotspieken met uitzicht op de bochten van de Semois. Ontdek het gebouw met zijn doolhof van gangen en gewelfde kamers. Er worden tal van activiteiten georganiseerd om het publiek te vermaken en de herinnering aan zijn feodale geschiedenis levend te houden. Het Fort biedt ook ruimte voor leuke roofvogelshows.

Het dierenpark van Bouillon

Met ongeveer 90 verschillende diersoorten, bestaande uit lokale en exotische dieren, heb je een prachtige omgeving om in te verdwalen en je te laten verwonderen. Op een traject van amper twee kilometer ontmoet je 500 dieren uit de 6 werelddelen: ondermeer holhoornigen, antilopen, everzwijnen, wolven en bruine beren. Er zijn ook tal van vogels en katachtige dieren aanwezig. En we vergeten de leuke apen zeker niet! Voor de kinderen is er een speelplein om te ravotten, terwijl de begeleiders of ouders genieten in het restaurant van een hapje en drankje.

Avonturenspelen in het Bosmassief

Het bosmassief van de Semois en Houille biedt onderdak aan mythische figuren die je met plezier rondleiden in hun universum. Tijdens de 8 routes van 2 à 3 kilometer ontdek je op een interactieve manier de omgeving via de bijhorende spelapplicatie die voor extra verbeelding zorgt. De Avonturenspelen dopen je in het natuurlijke, culturele en historische erfgoed waarbij je in amper 2 uurtjes kunt genieten van een familie-avontuur. Er zijn verschillende startpunten in het land van de Bouillon. Je kan beginnen in Paliseul, Vresse, Bièvre of Gedinne om er maar een aantal te noemen.

Bretonse wijk

De woningen van de Bretonse wijk zijn gebouwd in de 16de eeuw en dienden eerst als winkels. Het gedeelte van de stad is bekend als de kleinste wijk van Bouillon. Het garnizoen van Bretoenen woonde er in de 17de eeuw om de stad te beschermen. In deze kleine, charmante straten vind je bovendien het oudste huis van Bouillon terug. Ondertussen zijn er veel restauratiewerken gedaan maar de authentieke uitstraling zorgt nog steeds voor een open en knusse sfeer.

Wandelen en Fietsen rond het Fort

De mooiste voorgrond van het kasteel is het vertrekpunt voor verschillende wandel- of fietsroutes. Een stevige wandeling van bijna 7 kilometer brengt je langs de Moulin de l’Epine, prachtige uitzichtpunten van de Epine en de klokkentoren met uitzicht op de stad. Geniet en ontspan je liever al trappend? Volg dan de driehoek en gele bollen tijdens je fietstocht. Zo ontdek je in 10 kilometer de mooiste welvingen van de Semois, zoals de abdij van Cordemois. En fiets je langs prachtige uitzichten over de loopbrug van de molen, de l'Epine of de stad en het kasteel.

Meer informatie vind je via de volgende links: 

Bouillon

Cultuur en geschiedenis

Fietsen en wandelen

Copyright foto's: © Visit Wallonia, Christel François, Denis Closon, David Samyn, Pierre Pauquay, Vojomag

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"
In het hart van Brussel ligt het luxe viersterrenhotel NH Collection Brussels Grand Sablon. Het elegante hotel is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en telt 108 stijlvolle ingerichte kamer en suites. 
..."
"

In het bruisende centrum van het mondaine Zoute in Knokke-Heist ligt het prestigieuze boetiekhotel Hotel Britannia. Een oase van rust aan onze Belgische Kust. 

..."
"

Aan de oevers van de adembenemende meren van l'Eau d'Heure bevindt zich viersterren etablissement Golden Lakes Hotel. De geschikte luxueuze uitvalbasis om deze fascinerende groene omgeven te (her)ontdekken. 

..."
"
Hotel Bero is geschikt voor gezinnen met kinderen die een onvergetelijke vakantie aan de Belgische Kust verlangen. Op vijf minuutjes wandelen van de zeedijk is het de perfecte locatie om de kust te ontdekken.
..."
"
GRANDE selecteerde dit hotel omwille van zijn unieke kamers en gunstige ligging. In het D-Hotel in Kortrijk zal je genieten van een ontspannend en zorgeloos verblijf. 
..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Op een van de heuvels net buiten het centrum van Spa, bevindt zich het viersterrenhotel Radisson Blu Balmoral Hotel. Het is dé ideale plek om te ontspannen en het centrum te bezoeken.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
In ‘Nieuw Brugge’ niet ver van het station vind je Radisson Blu Hotel Brugge. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. Het is een prachtige moderne uitvalsbasis om de stad te bezoeken.
..."
"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."