Toerisme Tips 2023 Skiën in Oostenrijk

Tijdens het huidig skiseizoen, blijft Oostenrijk een van de favorieten. Wij weten waarom: sneeuwzekere pistes tot ver in het voorjaar, traditionele bergrestaurants maar ook de sfeer van de Oostenrijkse "Gemütlichkeit" zorgen voor een wondermooi verblijf in de bergen.

Nieuwe uitdagingen op de pistes

Om de skiërs de ultieme ervaring te bezorgen, zijn ook dit jaar nieuwe skiliften voorzien van Vorarlberg tot Stiermarken. Verder is er ook nog ruimte om te slenteren, snuffelen, verwonderen en te genieten van de vele kerstmarkten en adventsmagie is er zeker ruimte. In See im Paznauntal is er een kindvriendelijke gondola voorzien die skiërs tot een hoogte brengt van 2570 meter, waarna ze een blauwe piste van 1.2 km kunnen nemen. Zijn 10de verjaardag viert The Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau door de Hornlift 2000 te vervangen door een stoellift voor 6 personen die ontkoppelbaar is, met zetelverwarming en overkapping.

Overnachten in stijl

Verwacht je iets meer van een verblijf? Dan is Hotel Klosterbräu de plek om te boeken. Dit oud historische klooster heeft zijn kamers gerenoveerd voor het nieuwe seizoen. Ook zijn brouwerij is nu uitgebreid met een eigen café. Hotel Enzian in Obergurgl gooit het over een andere boeg met zijn concept. Ze zijn sinds november geopend als een klein verblijf enkel voor volwassenen. Met 26 kamers in een nieuwe stijl met balkons, een grote fitness en comfortabele ski-kelder en een zwembad op het dak met 360 graden zicht op het landschap, kan je niets anders dan van het goede Oostenrijks leven genieten. Wil je liever knusser verblijven in een chalet met uitzicht op een meer? Dan kan je een chalet huren bij Dobra Reservoir in het Waldviertel.

Avontuurlijke activiteiten in de sneeuw

Van een skiroute door het bos in Hochoetz tot genieten van kindvriendelijke activiteiten in Pitztal. In Kurfsteinerland vind je dan weer het nieuwe Biathloncentrum met moderne schietbaan. Het sneeuwpark Steinplatte Waidring is gerenoveerd en uitgebreid met 15 tot 18 elementen als boxen, buizen, trein rails, hoeken, en meer. Alles om de skipiste van 1.5 km extra pittig te maken. Deze elementen zijn ingedeeld per categorie zodat iedereen, onafhankelijk van skiniveau, zichzelf kan uitdagen en grenzen verleggen. Wil je milieubewust reizen? Dan biedt the Bergbahnen Brandnertal een green ticket aan zodat je één volledige dag met de bus en trein kunt reizen, inclusief skipass. Dat vervoersbewijs is geldig in heel Vorarlberg en ook voor wie meerdagen in de alpenregio verblijft.

Meer info vind je via:

Austria

Copyrights foto's: Austrian National Tourist Office

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek