Reizen per video in Wenen

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Wenen. 

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk én van klassieke muziek. Grootmeesters als Mozart, Strauss, Haydn en Beethoven componeerden hun bekendste symfonieën in de hoofdstad van het voormalige keizerrijk. Wenen dankt het huidige barokke stadsbeeld aan een rijke geschiedenis. Reis op de Ringstrasse terug naar de tijd van keizerin Maria Theresia en keizer Frans Joseph. 

Wenen biedt een ongeëvenaarde mix van traditie en innovatie. Naast de prachtige barokke architectuur ontpopte Wenen zich de afgelopen jaren als groene stad met tal van parken en fietsvoorzieningen. Als summum heeft Wenen een uitgestrekte wijngaard binnen haar stadsgrenzen. 

Wals met de video naar het Oberes Belvedere-museum en ontdek vervolgens al fietsend de samensmelting van barokke en moderne architectuur in het groene stadscentrum. Breng zelf een bezoek aan het Oberes Belvedere-museum om ‘De Kus’ van Gustav Klimt te bewonderen.

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."