Reizen per video in Istanbul

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Istanbul.

Istanbul is met vijftien miljoen inwoners de grootste stad van Turkije. De metropool is op tal van vlakken uniek. Zo fungeert de indrukwekkende Bosphorus zich enerzijds als zeestraat en anderzijds als grens tussen Europa en Azië. Hierdoor wordt Istanbul overstroomd met culturen zoals het christendom en de islam. 

Istanbul is een historische stad die zich continu bleef ontwikkelen tot een moderne metropool. Door de eeuwen heen kende de stad verschillende namen. Zo werd de stad gesticht als Byzantium en later door de Romeinen omgetoverd tot Constantinopel. Pas sinds het begin van de twintigste eeuw veranderde de naam definitief naar Istanbul. 

Vaar via de video mee, over de indrukwekkende zeestraat Bosphorus, Istanbul binnen. Vlieg over de bruggen die Europa en Azië verbinden en geniet van de authentieke oranjebruine daken. Dompel je onder in de verschillende culturen met dronebeelden van de Süleymaniye Moskee en de Hagia Sofia. De gastvrije bevolking en de charmante marktjes moet je zelf bezoeken om deze multiculturele ervaring compleet te maken.

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels