Laat Meltemi je leiden naar de Griekse Cycladen eilanden

Of je nu een ervaren zeiler bent of een beginner, onvergetelijke herinneringen zullen gemaakt worden tijdens het verkennen van de azuurblauwe wateren en schilderachtige landschappen van de Cycladen eilanden.  Deze betoverende archipel bestaat uit ongeveer 220 eilanden, waarvan er 24 bewoond zijn. Ontdek er de traditionele dorpjes met witgekalkte huizen. Of geniet van de heerlijke Griekse keuken in lokale taverna's, eeuwenoude ruïnes en prachtige stranden. Laat Meltemi je leiden naar de Cycladen. Verken ze en dompel jezelf in hun cultuur en geschiedenis.

 Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Visit Greece Benelux

Zeilroute in de Cycladen

Onze reis begint vanuit Athene naar het kosmopolitische Kea, ook bekend als Tzia. Korissia is de belangrijkste haven van het eiland. De wateren zijn een paradijs voor duikers omdat er veel scheepswrakken op de zeebodem liggen. Het landschap trekt je aandacht met zijn groene velden, hoge heuvels, wijngaarden, olijfboomgaarden, ravijnen, baaien en afgelegen stranden.

Bezoek daar het grootste eikenbos van de Cycladen, verken de vele grotten en geniet van de lokale keuken in Vourkari? Sportievelingen kunnen naar het oude Karthea wandelen en duiken naar een scheepswrak of een gezonken vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Als je het eiland verlaat, bewonder dan de vuurtoren op het voorgebergte van Agios Nikolaos. Dat is de eerste vuurtoren die wordt verlicht in de Cycladen en de tweede in Griekenland.

Kythnos is een van de minder bekende eilanden gelegen in de Cycladen. Het zuidelijke deel is vrijwel onbewoond. In het noorden vind je de haven in Merichas, de hoofdstad Chora, Mesaria, Loutra en Dryopida. Het heeft meer dan 65 stranden met off-road toegangspaden en pittoreske dorpjes. De smalle geplaveide straatjes, de witgekalkte huizen, pleinen, kerken en windmolens nodigen je uit om al struinend je bij de locals te vervoegen. 

Er zijn tal van prachtige ankerplaatsen en stranden om te ontspannen en te genieten van het kristalheldere water. Neem het diepblauwe, heldere water van Kolona, ​​een smalle strook hemels zand omringd door de zee in je op. Voor een therapeutische wellness ervaring, gekend sinds de oudheid, ben je welkom in de warmwaterbronnen van Loutra. Baan tenslotte een weg naar de zeegrotten Kavospilia en Legamena.

Zeil met ons mee naar de Cycladen met onderstaande video: 

 

Serifos is een geweldige bestemming voor zeilliefhebbers. De belangrijkste haven van Serifos, Livadi, heeft een goed uitgeruste jachthaven met alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze uitstap op het water. Meer je boot aan en maak een excursie naar Chora om de smalle straatjes, charmante traditionele witte huizen met blauwe kozijnen en het beroemde kasteel op een heuveltop te verkennen.  De trots van het eiland is Psili Ammos, dat bekroond is als het beste Europese strand. Het openlucht mijnmuseum en gesprekken met voormalige ijzer mijnwerkers, geven je inzicht in de belangrijkste bron van inkomsten. Wandel tijdens zonsondergang naar het indrukwekkende laadplatform dat uitkijkt over de baai van Megalo Livadi. Het uitzicht van de roestkleurige heuvel, versierd met oude rails, wagons en tunnelmonden is adembenemend.

Met een zeilboot ontdek je de verborgen plekjes van Sifnos en krijg je een oase van privacy en rust. Ga voor anker in een afgelegen baai, neem een ​​verfrissende duik in het azuurblauwe water en kom tot rust in de prachtige uitzichten. Varen langs de kust geeft je de mogelijkheid om pittoreske vissersdorpjes te bezoeken, zoals Kamares en Vathi. Het eiland is populair vanwege zijn architectuur, lokale lekkernijen, aardewerk en keramische kunst. Ook het nachtleven in de zomer heeft een reputatie van onvergetelijk te zijn.

Apollonia, de hoofdstad in het binnenland van het eiland, is gemakkelijk bereikbaar vanaf de kust. Maak een tussenstop en geniet van de levendige sfeer, proef de traditionele Griekse keuken zoals kikkererwtensoep gemaakt in keramische kommen, mastello gemaakt van lam of geit en salade met kappertjes. Verdwaal in de schilderachtige kleine oude haven van Seralia en ontdek de middeleeuwse nederzetting Kastro (kasteel) met de Venetiaanse loggia's. Om de dag af te sluiten, kan je je danspassen laten zien in het nachtleven. 

Meer informatie vind je via de volgende links: 

Cycladen

Kea

Kythnos 

Serifos 

Sifnos

Copyright foto's en video: © visit Greece Benelux
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek