Grande reportages
Onze
GRANDE reporters schreven volgende reportage(s) over
Andalusië
Wie in is voor strand en natuur maar ook wil proeven van de rijkdom van de Andalusische cultuur, moet beslist naar Cadiz en Jerez de la Frontera, twee steden in het uiterste zuidwesten van Spanje.
Sangria, flamenco, Andalusië. Deze Spaanse regio bruist van de levensgenieters. Het warme klimaat en natuurlijk de Costa del Sol werkt als een magneet op Europese toeristen. Een autorit door deze regio brengt een hoop verschillende bezienswaardigheden met zich mee. Je rijdt langs oude, traditionele dorpjes die worden afgewisseld met levendige steden als Sevilla. Hier creëer je de perfecte combinatie tussen rust en leven in één vakantie.
Dit artikel verscheen in het GRANDE magazine van mei 2002 en is geschreven door Mark Gielen.
Je kan het hele artikel pagina per pagina herbeleven via deze link
De inzet van de burgers, de rijkdom aan streekproducten, het microklimaat, het unieke natuurschoon en de traditionele gastvrijheid van de inwoners zorgden ervoor dat de gemeente Sanlúcar de Barrameda verkozen werd tot Spaanse hoofdstad van Gastronomie 2022. Hoog tijd om de Andalusische keuken te proeven!