Feeëriek overnachten en zalig relaxen in ‘Le Royal’ in Deauville

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel ‘Le Royal’ van de hotelgroep Barrière een prachtig overnachtingsoord aan de Normandische kust. Aan de boorden van de Atlantische Oceaan van de chique badstad Deauville biedt het elegante hotel luxe in de onmiddellijke nabijheid van het uitgestrekte zandstrand van Deauville en de houten ‘Promenade des Planches’. Het casino en de paardenrenbaan liggen vlakbij.

Prinselijk design

Dankzij zijn indrukwekkende buitenarchitectuur is ‘Le Royal’ een majestueuze parel aan de kustlijn van Deauville. Het interieur met de enorme ramen en charmante, rode fauteuils ademt de sfeer van de belle époque. De lobby geeft vooraan uit op het zandstrand, achteraan op het centrum van de stad. Hier worden fluwelen gordijnen gecombineerd met kristallen lusters.

Charmante kamers en luxueuze suites met panoramisch uitzicht

'Le Royal' biedt 247 kamers of suites. Je kan genieten van een fenomenaal uitzicht over de Atlantische Oceaan, het Normandisch platteland of de architecturale pracht van Deauville. Het hotel telt vier verschillende types kamers: Superior, Deluxe, Deluxe Seaview en Deluxe Terrace Room. Daarnaast zijn er ook vier verschillende soorten suites: Prestige Junior Sea View, Prestige Sea View, Amicalement Vôtre en Royal Suite. De hotelkamers zijn een toonbeeld van romantische elegantie. Tinten van beige zandkleur en oceaanblauw kleuren de elegante bekleding, terwijl de muur prachtig versierd is met portretten van filmsterren vanop het Amerikaanse filmfestival in Deauville. Iedere kamer beschikt over een kingsize bed, een flatscreen en een ruime badkamer. In de suites geniet je daarenboven van een prachtig terras en een indrukwekkende dressingroom.

Ontelbare relaxatiemogelijkheden

Het hotel heeft zijn bijnaam ‘Le Prince de Deauville’ niet alleen de danken aan zijn schitterende kamers en luxueuze suites. Iedere gast heeft toegang tot het prachtige verwarmde privébuitenzwembad met een temperatuur van 28° Celsius. Op warme dagen is er een buffet aan de zwembadrand. Verder is ‘Le Royal’ ook een waar relaxatiecentrum. In de yogaclub geniet je van yogales, meditatie en pilates. Daarnaast kan je je laten verwennen in het massagesalon, het schoonheidscentrum en het kapsalon. Of tot rust komen in de sauna of hammam. Voor de sportievelingen stelt 'Le Royal' gratis een fitness en fietsen ter beschikking.

De verfijnde Normandische keuken in 'Le Côte Royal'

In een koninklijk interieur van verfijnd houtwerk, schitterende lusters en prachtige gordijnen biedt het restaurant ‘Le Côté Royal’ een indrukwekkend gastronomisch genot. Hier combineert de Normandische chef-kok de traditionele cuisine met de lokale seizoensproducten. Het belle epoque-interieur met gouden tint is het ideale decor om te proeven van plaatselijke culinaire hoogstandjes als regionale visgerechten, foie gras met calvadosconfituur en balsamico van groene appel. Of probeer de Normandische kaasschotel.

 

 

 

 

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."