Directe vluchten naar Costa Navarino aan de Zuid-Griekse kust

Wie dit voorjaar een zonnige bestemming zoekt, moet niet per se buiten Europa gaan. Vanaf dit voorjaar introduceert de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean directe vluchten van Brussel naar de Costa Navarino in Griekenland. Aan de kust van het Griekse schiereiland Peloponnesos ligt de luxueuze mediterrane bestemming.

Zonovergoten en vol historie

Costa Navarino ligt in de regio Messenië, in het zuidwesten van het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnesos. Navarino wordt ook wel Pylos genoemd. Vanaf mei vlieg je direct naar de stad Kalamata, dat op een uurtje rijden ligt van Costa Navarino. De landstreek staat bol van de historie: hier vond een grote zeeslag plaats in 1827 die bijgedragen heeft aan de Griekse vrijheidsstrijd. Je kunt er het oude paleis van Koning Nestor bezoeken, een oude burcht uit de Myceense tijd waarvan de ruïne goed bewaard is gebleven. Voor een onvervalste zonvakantie ben je in Costa Navarino aan het juiste adres. Het is een van de regio’s in Europa met de meeste zonuren.

Luxe in overvloed

Wie een bezoekje brengt aan Costa Navarino, maakt kennis met ongekende luxe. De bestemming is gericht op toeristen die even los willen komen van de dagelijkse stress met een combinatie van vijfsterrenhotels, luxueuze villa’s en privésuites. Je vindt er twee vijfsterrenhotels: het Westin Resort Costa Navarino en het Romanos, a Luxury Collection Resort. Deze zomer opent ook het W Costa Navarino zijn deuren aan het Navarino Waterfront. In de lente van 2023 wordt het Mandarin Oriental gelanceerd bij de baai van Navarino.

Daarnaast staat Costa Navarino bekend als topbestemming voor golfers. De Dunes Course en de Bay Course zijn de twee voornaamste golfbanen van Griekenland. Dit voorjaar komen daar nog eens twee gloednieuwe bij. De verschillende golfbanen gaan perfect op in de prachtige omgeving en doen het ongerepte mediterrane landschap extra in het oog springen. Aan de ene kant kijk je uit over de Middellandse Zee en achter je pronkt het bergachtige landschap dat kenmerkend is voor Peloponnesos.

Duurzaam vakantievieren

Bij het opzetten van Costa Navarino als vakantieparadijs, is volop ingezet op duurzaamheid. Tijdens de constructie van de resorts en hotels is veel rekening gehouden met de natuurrijke omgeving en het beschermen hiervan. De stranden ten noorden van Costa Navarino zijn een bekende broedplaats van de Caretta Caretta zeeschildpadden.

Copyrights: Visitgreecebenelux
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de haven van Rhodos, uitkijkend over de kristalblauwe Egeïsche zee, ligt Rhodos Horizon City Hotel. In dit prachtige viersterrenhotel is het heerlijk vertoeven.

..."