De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Zo boek je de goedkoopste vliegtuigtickets'

Op 2 februari publiceerde Libelle Nederland een artikel over de voordeligste dagen waarop je vliegtickets boekt. Dankzij de besparingsgenerator van het reisplatform Skyscanner zou je gemiddeld honderd euro besparen op je vliegtickets en zo het maximale uit je reisbudget halen.

Onze gas- en elektriciteitsfactuur gaat de hoogte in, net zoals het bedrag op het kasticket van onze supermarkt. De aanhoudende onzekerheid als gevolg van de pandemie én de grote vraag naar reizen vlak na het opheffen van alle coronabeperkingen in 2022, doen de prijzen voor hotels en vluchten ook nog eens stijgen. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding bij het boeken van je reis is niet langer een evidentie. Daarom onthult de besparingscalculator van Skyscanner de dag waarop je de voordeligste vliegtickets boekt!

De beste prijs, gefundeerd op onderzoek

We zijn nog steeds bereid om ons spaarpotje te gebruiken voor onze droomreis. Maar we geven uiteraard liever minder uit aan een vliegtuigticket, om net méér te spenderen op onze vakantiebestemming. Boek je je vliegticket liefst op een woensdagmiddag of een zondagavond? Als je de besparingscalculator van Skyscanner raadpleegt, slim vergelijkt en op het juiste moment boekt en reist kan je veel geld besparen. Door duizenden gegevens en miljoenen algoritmen van vluchten van het afgelopen jaar te verzamelen en analyseren, vertelt de tool van Skyscanner je precies wanneer je moet boeken en hoe de prijzen zich in het loop van het jaar evolueren. De besparingsgenerator voegde Brussels Airport nog niet toe aan het lijstje. Je zoekt dus best naar een goedkope vakantie vanuit Schiphol Airport. Maar als je flexibel bent in het kiezen van je reisbestemming, scoor je misschien nog een betere aanbieding! Uiteindelijk zijn het vooral de plekken of ervaringen die ons een geweldig perspectief op de wereld geven.

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek