De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Voor 9 euro reis je deze zomer heel Duitsland door met de trein'

De Duitse regering lanceerde een aantal steunmaatregelen ter compensatie van de stijgende kosten voor levensonderhoud. Eén van de getroffen maatregelen is bijzonder interessant voor toeristen! Zo reis je tijdens de maanden juni, juli en augustus voor slechts 9 euro per maand onbeperkt met de meeste treinen en alle metro’s, bussen en trams. Dat schrijft het Nederlandse NOS in een artikel dat verscheen op 20 mei 2022.

De prijzen van brandstof én energie swingen de pan uit. Wie de trein neemt (in België), weet dat de prijzen voor een kaartje op het openbaar vervoer ook al eens durven oplopen. Duitsland brengt daar nu – na lang onderhandelen - verandering in. De Duitse Bondsraad besloot om de sterk gestegen benzine- , elektriciteits- en verwarmingskosten daadkrachtig te compenseren met het 9-euro-ticket. Wat vooral interessant is: iedereen kan het kopen, ook buitenlandse toeristen.

Meer overstappen maar ook méér genieten

De Duitse regering, met de Duitse minister van Verkeer op kop, ziet de maatregel van het 9-euro-ticket als dé ideale kans om duurzame mobiliteit te promoten. De laagdrempelige kost moet er immers voor zorgen dat Duitsers hun auto laten staan en de trein op springen. Zowel de sporadisch Duitse treinreiziger, Duitse abonnementhouder als toerist reist aan 9 euro per maand gedurende de maanden juni, juli en augustus. Het enige minpuntje? Het tarief is enkel geldig op het Öffentliche Nahverkehr, het regionale en lokale openbaar vervoer. Je kan dus in alle steden en over alle netwerkgrenzen heen, maar het Duitse hogesnelheidsnet moet je links laten liggen. Maar da’s toch geen probleem? Vakantiegangers die graag hun tijd nemen komen voor 9 euro per maand uiteindelijk overal in Duitsland. En je tijd nemen is toch onlosmakelijk verbonden aan een ontspannen vakantie? Tijdens de reis word je gegarandeerd beloond met onvergetelijke uitzichten. Van Keulen naar Berlijn op een kleine tien uur reizen of van München naar Hamburg  op 12 uur tijd? The world is your oyster. Of Duitsland dan toch!

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek