De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Coolcation: de koelste reisbestemmingen op een rij'

Al eens gehoord van de coolcation-trend? Hierbij kies je als toerist liever voor een koelere vakantie in het noorden in plaats van een zuiders vakantieland waar het elke zomer bakken en braden is. Flair tipt de leukste coolcation-reisbestemmingen in een artikel op 26 juni 2024.

Aaah vakantie, eindelijk ontspannen en genieten. Tenzij je in het hoogseizoen naar een zuiders land reist. Het stadscentrum dreigt te transformeren in een eenheidsworst van souvenirshops en toeristenrestaurants, je stoot op lange rijen voor attracties en je puft meestal van het ene historische gebouw naar het andere landmark. En dan naar een té duur terras voor een verfrissend drankje. Klinkt niet zo aantrekkelijk, toch? Je bent niet de enige die zo denkt. Daarom kiezen veel reizigers dit jaar voor een coolcation en ruilen ze het warme weer in voor koelere bestemmingen.

Retourtje tropische bestemming? Nee bedankt!

Hoewel de zuiderse landen met hun gegarandeerde warme weer en uitgebreide toeristische infrastructuur nog lange tijd de meeste reizigers zullen blijven aantrekken, richten steeds meer mensen hun blik op andere windrichtingen voor hun zomervakantie. Ze verruilen de palmbomen en gebronsde huid voor fjorden, bossen en frisse berglucht in de koelere regio's van Noord- en Centraal-Europa. Flair maakt een lijstje van bestemmingen die een 'warme' aanbeveling verdienen. Denk aan IJsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Estland, Letland, Finland en meer. Hier maak je wandelingen door steden waar het nooit te heet of te druk wordt. Verken op je gemak de gezellige straatjes die uitkomen op water- en lommerrijke parken. Of informeer naar de beste wandel- en fietspaden (op de eilandjes rondom) en plan vervolgens je eigen route. Geen gebrek aan hotspots en activiteiten om je enkele dagen te entertainen dus.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek