De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Alleen maar eindeloze natuur in de Soča-vallei in Slovenië

Meer dan tienduizend kilometer aan wandelpaden? Culinaire hoogstandjes in Michelinrestaurants? Prikkelende avonturen in een indrukwekkende natuur? Driemaal ja! In het artikel dat Sabato – het lifestylemagazine van De Tijd – op 21 april 2023 schrijft, maak je kennis met alle troeven van de Soča-vallei in Slovenië.

Omringd door tienduizend kilometer aan wandelpaden, zeventig procent bosoppervlak, smaragdgroene rivieren en het goddelijke niets: dat staat je te wachten in Slovenië. Het kroont zich tot één van de meest beboste landen van Europa. Daarmee voldoet het Midden-Europese land aan de wensen van vrijwel iedere actieve reiziger. En ook de culinaire toerist vindt hier de overtreffende hap. De verscheidene Michelin-sterrenrestaurants in de regio serveren seizoensgebonden gerechten met lokale ingrediënten & wijnen. Meer moet dat niet zijn, toch?

De Soča-vallei is een bestemming die precies doet wat ze belooft

Spectaculair is het juiste woord voor de Soča-vallei, waar toeristen van alles kunnen ontdekken. Tijdens je reis duik je de Julische Alpen in waar het ’s winters heerlijk skiën is. Je rijdt ook door kloven, uitgesleten door het helderblauwe water van de Soča-rivier, geroemd als één van de mooiste rivieren ter wereld. Tijdens de lente en zomermaanden worden eindeloze activiteiten geboren op spetterafstand van de rivier: fietsen, wandelen, klimmen of kajakken op de rivier? Instant vermaak gegarandeerd. Sabato selecteert bovendien de leukste plekjes om te slapen, eten & drinken én somt ook de mooiste bezienswaardigheden op. Dol op natuur in al z’n facetten? Zet Slovenië dan zeker op je verlanglijstje want het land is in 2016 ook nog eens uitgeroepen tot eerste Europese regio met het ‘Green Destination’ kwaliteitslabel. Het land scoorde hoog omwille van z’n inzet op duurzaamheid. Inmiddels ben je zonder twijfel al gevallen voor de charme van dit pittoreske land.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek