Actueel: Val d'Isère: dé skibestemming tijdens winter en lente

Val d'Isère vormt het hart van de Franse wintersport met een extra lang skiseizoen dat zelfs doorloopt tot in de lente! Op slechts enkele kilometers van de Italiaanse grens verwelkomt het authentieke skidorp in de Franse alpen je voor een legendarische skivakantie. Tot en met 5 mei 2024 heeft het superieure ski-oord heel wat sportieve en culturele activiteiten voor jou in petto. Winter of lente? Val d'Isère is waar je moet zijn.

Als een van 's werelds meest beroemde skiresorts is Val d'Isère een geweldige toegangspoort tot het uitgebreide skigebied van Tignes - Val d'Isère. Het skigebied strekt zich uit over een hoogte van 1550 tot 3450 meter, heeft 300 km aan pistes en wordt bediend door 75 liften.

Ervaren skiërs kunnen zichzelf uitdagen op de steile Face de Bellevarde en uitstekende off-piste mogelijkheden verkennen. Beginners kunnen hun ski-benen testen op zachte kinderpistes op de top van Solaise, voordat ze verder gaan naar gemakkelijke blauwe pistes in de buurt.

Ski-kampioenschappen

In Val d'Isère draait alles om skiën. Kijk maar naar de vele kampioenschappen die er worden gehouden zoals de Critérium Cup. In december vond de 68ste editie plaats waarbij de beste technische skiërs en afdaalspecialisten strijden op het parcours van de Face de Bellevarde en de Oreiller-Killy van Val d'Isère.

Van 16 tot 23 maart kunnen ook studenten strijden tijdens 'The Student Ski World Cup. Zo'n 1000 studenten van meer dan 30 verschillende nationaliteiten zakken af naar Val d'Isère om hun beste skibeentje voor te zetten. Ook voor jongeren tussen 12 en 15 worden er wedstrijden georganiseerd. De internationale wedstrijd La Scara brengt meer dan 1500 deelnemers van 32 verschillende landen op de beroemde OK-piste van 1 tot en met 5 april 2024.

Anders genieten

Ook voor de niet-skiliefhebbers onder ons heeft Val d'Isère heel wat winteractiviteiten te bieden. Zo kan je je beste schaatsmoves bovenhalen op de kunstijsbaan in het hart van het dorp, paragliden en genieten van een uitstekend zicht over de bergen, sleeën met honden, fietsen op een elektrische 'Fat Bike' doorheen de sneeuw of je evenwicht en durf testen in een avonturenpark. Hier kan je je uitleven op Tiroolse koorden, Nepalese bruggen, Tarzanlianen en zoveel meer. Wat het extra magisch maakt? Zodra de avond valt, wordt het Rogony bos verlicht en omgetoverd tot een magische setting.

Val d'Isère biedt ook heel wat culturele evenementen aan tijdens het nieuwe skiseizoen. Zo kan je van 11 tot 14 maart genieten van klassieke muziek tijdens de 30ste editie van het Classicaval festival. Eerder een filmliefhebber? Kom dan van 17 tot 20 april naar het International Adventure & Discovery Film Festival.

Praktische info

Alle info en links kan jer hieronder terugvinden:

Val d'Isère

Student Ski World Cup

La Scara

Classicaval festival

International Adventure & Discovery Film Festival 

Copyright foto: _DSF5474 / Tristan Shu
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Voor wie gesteld is op luxe, wacht het Château de Pizay in Morgon. Deze Relais du Silence, een viersterrenadres met 62 kamers, is een klassieker uit 1830. Het is er goed slapen en ontbijten.

..."