Actief door Nedersaksen met Duitse wandelroute van het jaar

Hoge venen, weelderige heides en bergen die baden in het licht vormen het decor voor elke wandelaar en fietser in Nedersaksen. In de nieuwe brochure ‘Actief door Nedersaksen’ staan talloze tips om het variërende landschap van de Duitse deelstaat te ontdekken. Een van de tips is de Duitse wandelroute van het jaar 'Dör’t Moor'. Deze 10,3 km lange dagwandeling brengt je langs de best bewaarde veengebieden van Nedersaksen.

'Dör’t Moor' verkozen tot dagwandeling van het jaar

Elk jaar kunnen lezers van het Duitse Wandermagazin de wandelroute van het jaar kiezen. Dit jaar hebben meer dan 39.000 lezers hun stem uitgebracht. Het komt niet vaak voor dat een vlakke wandeling de begeerde prijs in ontvangst mag nemen. 'Dör’t Moor' is Platduits voor 'door het veen'. De 10,3 km lange route is een van vierentwintig Nordpfade in het district Rotenburg (Wümme) en voert door een van de best bewaarde veengebieden van Nedersaksen. Maar ook bos en hei kom je op deze gezinsvriendelijke wandeling tegen. Naast allerlei doestations waar kinderen van alles over de natuur kunnen ontdekken, is er een uitkijktoren met een geweldig uitzicht over een vennetje. De Große Bullensee is ideaal voor een verfrissende duik.

Boordevol inspiratie

Of je nu van wandelen of fietsen houdt, of liever op het water bent in een kano of op een SUP-board, de nieuwe brochure staat boordevol inspiratie. Naast prachtige foto’s van de fraaie en veelzijdige landschappen is er een overzicht van meerdaagse fiets- en wandelroutes en een aantal mooie dagwandelingen. Deze staan ook ingetekend op de handige overzichtskaart. Met behulp van QR-codes kun je snel meer informatie vinden op de Nederlandstalige website.

Wandelbelevenissen voor iedereen

De variatie aan landschappen in Nedersaksen is groot; bijna een derde van de deelstaat is erkend als nationaal natuurlandschap. Deze beschermde dieren- en plantenwereld kan het beste te voet worden ontdekt. Van een wandeling over het wad aan de Noordzeekust, over de glooiende heide in de Lüneburger Heide, tot klimmen over smalle bospaadjes met als beloning een adembenemend uitzicht in de Harz of het Weserbergland – hier vindt iedereen een passende wandelbelevenis.

11.000 kilometer fietsplezier

Nedersaksen staat niet voor niets in de top 3 van populairste deelstaten voor fietsvakanties in Duitsland. In de brochure staan 34 meerdaagse fietsroutes. Natuurlijk de populaire Weser-Radweg, die vriendelijke vakwerkstadjes zoals Hann. Münden en rattenvangerstad Hamelen verbindt met de Noordzee bij Cuxhaven. Op de Grenzgängerroute Teuto-Ems volg je oude smokkelpaden en passeer je 14 keer historische en nog bestaande grenzen met de deelstaat Noordrijn-Westfalen en kom je door kuuroorden met heilzaam zout water.

Meer info

De brochure kan je hier gratis bestellen.

 

Foto: © TMN / Markus Tiemann
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

In oktober 2016 opende de hotelgroep Gekko in Baden-Baden het Roomers hotel ‘Flamingo im Schwarzwald’. Het luxueuze hotel biedt unieke gastvrijheid en topkwaliteit in het hartje van het levendige stadje Baden-Baden.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Wie in München een relax maar toch ook levendig ultramodern tophotel zoekt, is in Roomers München aan het juiste adres! Dit 5 sterren-hotel van de Gekko hotelgroep behoort tot de Autograph Collectie. Trekpleister is het IZAKAYA Aziatische restaurant annex bar.

..."
"

Hotel Das Neue Moselschlösschen in Traben ligt prominent op 150 m van de stalen brug, die Traben met Trarbach verbindt over de Moezel.

..."
"

Wij logeerden in Hotel Birkenhof, een hotel dat al generaties wordt uitgebaat door de familie Dietrich en zich onderscheidt door zijn gastronomische streekkeuken. Bij het ontbijt wordt huisgemaakte charcuterie geserveerd. De kamers zijn ruim, maar klassiek van snit.

..."
"

Kasteelhotel Friedrichsrughe ligt middenin de weelderige natuur en combineert in zijn statige gebouwen luxe met een rijke geschiedenis, met natuurlijk alle moderne comfort binnen handbereik.

..."
"

Dit kleine idyllische hotel ligt net over de grens met Luxemburg en wil per se klein en fijn blijven. Ondanks een Michelinster slaagt kok Harald Rüssel daar wonderwel in. Naast een toprestaurant kan je op het grote landgoed ook vijvers en een bloementuin vinden.

..."
"

Dit stijlvolle en moderne hotel bevindt zich in een futuristisch gebouw aan de Rijn, op een boogscheut van het centrum. Door de constructie van het glazen gebouw heb je een subliem uitzicht over de rivier, de stad en het omliggende landschap.

..."
"

Dit hotel bewijst meteen dat logeren in Duitsland niet altijd in oubollige Gasthäuse hoeft te gebeuren. Strak design en moderne kunst voeren hier de boventoon. Kunstenaar Heiko Nemitz zette dit hotel op een geslaagde manier naar zijn hand.

..."
"

Deze verblijfplaats herbergt ruime kamers met oog voor hedendaags design en alle modern comfort. Dit elegante hotel biedt een ongedwongen sfeer, waar je kunt relaxen na een dagje cityhoppen.

..."
"

Dit voormalige kasteel is eigendom van de Academie voor Klassieke Muziek. Het hele jaar door zijn er oefensessies voor concerten. In het andere deel van het kasteel werd een hotel met zo'n veertig kamers opgetrokken.

..."