5 winternieuwtjes uit Oostenrijk

Ontdek het magische winterlandschap in Oostenrijk met deze vijf nieuwtjes: van sterrenhemeltochten in het Nationaal Park Hohe Tauern tot een chocoladeparadijs in Vorarlberg en een culturele tentoonstelling in het Salzburg FIS Staatsskimuseum.

1. Sterrenhemeltocht in Nationaal Park Hohe Tauern

Het nationale park Hohe Tauern strekt zich uit over de provincies Salzburgerland, Tirol en Karinthië en is een van de donkerste plekken van Europa. Vanaf deze winter gidsen rangers een sterrenkijktocht door het Karintische deel van het nationale park. Deelnemers ervaren de duisternis in de bergen met al hun zintuigen, leren meer over het belang van de duisternis voor wilde dieren en krijgen sterrenbeelden te zien met het blote oog. De tochten vinden plaats op 13 december 2023, 10 januari, 7 februari en 6 maart 2024. De tochten duren zo'n drie uur.

2. Tentoonstelling over legendarische ski-atlete in Werfenweng

In het Salzburger FIS Staatsskimuseum in Werfenweng wordt een speciale tentoonstelling gewijd aan de legendarische skiracer Annemarie Moser-Pröll. De tentoonstelling gaat dieper in op haar buitengewone sportprestaties alsook haar persoonlijke leven. Annemarie won ondermeer gouden, zilveren en bronze medailles op de Olympische Winterspelen en World Cup races in de jaren '70. Daarnaast won ze ook zes keer de algemene World Cup titel. De tentoonstelling 'Mijn leven als atlete van de eeuw' loopt tot 31 oktober 2024.

3. FIS Ski World Cup 2024 in Saalbach Hinterglemm

De finale van de FIS Ski World Cup 2024 vindt van 16 tot 24 maart plaats in Saalbach Hinterglemm. Tijdens dit befaamde sportevenement strijdt de internationale ski-elite om de laatste punten van het seizoen. De wedstrijden omvatten de slalom, reuzenslalom, Super G en afdaling. Het einde van het seizoen is meteen ook de generale repetitie voor de FIS Alpine World Ski Championships, die van 4 tot 16 februari 2025 zullen plaatsvinden in Saalbach Hinterglemm.

4. Nieuwe gondellift in Fulpmes

De nieuwe 10-persoons gondellift Galtbergbahn in het skigebied Schlick 2000 bij Fulpmes verbindt de Fronebenalm met de Bärentälern boven de Galtalm. De grote panoramevensters van de gondels zorgen voor een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergen. De bijna geruisloze en mileuvriendelijke aandrijving van de gondellift zorgt voor een besparing van negen procent energie. De Galtbergbahn vervangt de Galtalm-sleeplift en breidt de route aanzienlijk uit. Het brengt een grote verbetering in kwaliteit en comfort voor alle skiërs, maar voorals voor beginners en skischolen.

5. Een wereld vol chocolade in Vorarlberg

In hohenems in het Vorarlberger Rheintal wordt een paradijs voor chocoladeliefhebbers geopend. De nieuwe Fenkart Cholade Wereld gelegen op de Schlossplatz zal klaar zijn tegen het einde van 2023. Bezoekers kunnen de chocoladeproductie waarnemen en interessante feiten leren over de lekkernijen van de chocoladefabriek. Proef en ontdek er hoe kleurrijk fruit, zaden en specerijen op traditionele wijze de chocoladerepen en pralines verfijnen. Daarnaast komt er ook een ruime nieuwe winkel van 160 vierkante meter en zal het ijssalon, een van de koffiehuiskamers en de tuin een opfrisbeurt krijgen.

Praktische info

Klik op onderstaande links indien u meer info wenst.

Sterrenhemeltochten in het Nationaal Park Hohe Tauern

Tentoonstelling over legendarische ski-atlete in Werfenweng

FIS Ski World Cup Finale 2024 in Saalbach Hinterglemm

Nieuwe gondellift in Fulpmes

Een wereld vol chocolade in Vorarlberg

Copyright foto: Österreich Werbung, Christoph Oberschneider
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."