4 tips in Spanje

4 tips in Spanje: van vulkanen en moerassen naar wijnen proeven zoals Rueda of El Bierzo.

1. Voor natuurliefhebbers:

“De Spaanse natuur zal je fascineren met zijn diversiteit aan landschappen: meren, bergen, vulkanen, moerassen, bossen, rivieren, valleien, kliffen,… Enkele natuurpareltjes zijn de ‘Picos de Europa’, ‘las Médulas’ en ‘Valle del Jerte’.”

“De Sint-Jacobsweg naar Santiago de Compostella is de oudste en meest bereisde pelgrimstocht van Europa. De weg loopt door de regio’s van Groen Spanje, genesteld tussen de Cantabrische Zee en de Picos de Europa, en eindigt in Galicië. Als je niet veel tijd hebt, kan je ook gewoon de laatste kilometers doen om nog steeds alle magie van deze wandeling te beleven. Laat je bovendien verrassen door een tocht te paard, met de fiets of met een zeilboot.”

“Zoek de rust op in ravijnen, grotten, wetlands, stranden, wilde duinen,... De verscheidenheid aan natuurlijke habitats op het eiland Menorca is zodanig groot, dat UNESCO het erkende tot biosfeer-reservaat. Het feit dat hier bijna geen menselijke nederzettingen te vinden zijn, heeft de bescherming van verschillende diersoorten bevorderd. Zowel op het land als in het water.”

“Langs de Flysch-route in de kustplaatsen Mutriku, Deba en Zumaia zie je de restanten van een natuurfenomeen dat zo’n 50 miljoen jaar geleden plaatsvond. Toen botsten het Iberisch schiereiland en het Europees continent tegen elkaar, wat de zeebodem bijna verticaal omhoog stuwde. De lagen van de rotsformaties tonen vandaag zelfs nog sporen van het Krijttijdperk en het uitsterven van de dinosauriërs.”

2. Voor sportliefhebbers:

“Voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke sportvakantie bieden wij: fietsen, wandelen, paardrijden, skiën, duiken, windsurfen, kajakken, parachutespringen,… Zo kunnen fietsliefhebbers met volle teugen genieten van de Vias Verdes. De Vias Verdes of Groene Wegen zijn herwonnen spoorweglijnen die omgetoverd werden tot prachtige wandel- en fietsroutes.”

“Spanje heeft goede fietsinfrastructuur en veel hotels hebben faciliteiten om je fiets te stallen of te repareren. Onze wateren zijn perfect om te zeilen en langs de kust kan je watersporten beoefenen, zoals duiken aan de Costa Blanca.”

3. Voor cultuurliefhebbers:

“Spanje heeft 15 steden die Werelderfgoed zijn. Ze zijn vaak minder bekend, maar authentieker door het lagere bezoekersaantal. Er zijn Avila, met zijn stadsmuren, Caceres, met zijn Romeinse kern, en Segovia, met zijn aquaduct en kathedraal”.

4. Voor culinaire fijnproevers:

“Onze gastronomie is wereldwijd bekend, en dan vooral de tapas. Spanje is dan ook een van de landen met de meeste Michelin-sterren in Europa.”

“Leon staat bekend om zijn gezellige buurten met bars en restaurants en regionale producten zoals ‘cecina’ en ‘botillo’. ‘El Bario Húmedo’ of de ‘Vochtige Wijk’ in Léon is zeker een bezoekje waard voor zijn tapas. Proef zeker ook onze wijnen zoals Ribera del Duero, Rueda of El Bierzo.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels