3 tips in Vorarlberg, Oostenrijk

3 tips in Vorarlberg: van de echte Oostenrijkse smalspoorlijn naar wandelen en fijnproeven in Brandnertal.

1. Voor cultuurliefhebbers:

De Bregenzerwaldbahn of de Wälderbähnle is een Oostenrijkse smalspoorlijn met een spoorbreedte van 760 mm. De spoorweg ligt in het Bregenzerwald en was van 1902 tot 1982 een 35,33 km lange route tussen Bregenz en Bezau. Vandaag wordt een gedeelte van de oorspronkelijke route (circa 5 km) als museumspoorlijn gehandhaafd. Tijdens de maanden mei tot oktober in het weekend kan je met deze nostalgische trein van Bezau naar Andelsbuch en terug.

2. Voor architectuurliefhebbers:

Al tientallen jaren is Vorarlberg de modelregio op het gebied van architectuur en ambachtelijk werk. 11 architectuurroutes nemen je mee langs bijzondere, moderne en traditionele gebouwen. De routes hebben elk een ander thema: zo is er bijvoorbeeld een 75,5 km lange route die je laat zien hoe moderne en traditionele architectuur hand in hand gaan.

3. Voor culinaire fijnproevers:

In het zuiden van Vorarlberg, leunend tegen Liechtenstein en Zwitserland, ligt een klein maar o zo heerlijk groen bergdal: het Brandnertal. Je kan er ten volle genieten: wandelen, golfen, mountainbiken, tennissen, rotsklimmen of  deelnemen aan begeleide dagtochten. Een van deze dagtochten is een culinaire genotswandeling. Tijdens deze wandeling kom je langs drie culinaire hotspots in het adembenemende decor van het Brandnertal.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."