Zo overleef je de winter aan de Belgische Kust

De mooiste wandelingen en fietstochten maak je wanneer het koud is, je lekker ingepakt zit in je warme winterjas, sjaal, muts en handschoenen. De gezonde lucht en prachtige omgeving zorgen in combinatie met soms een beetje zonlicht, dat elk winterdipje verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vind hier de nodige inspiratie voor een uitstapje aan zee.  

Winterwandelingen aan zee

Laat de kou de pret niet bederven om ook te genieten van de natuur tijdens een uitstapje aan de Belgische Kust. De mooiste winterwandelingen zijn voor je uitgewerkt: van vogels spotten in het Zwin tot een wandelroute langs je favoriete striphelden. In Oostende is er een wandeling langs de imposante kleurrijke street art van The Crystal Ship. Deze wandeling gaat langs alle kunstwerken in de binnenstad en op Het Groen Lint. Zo ontdek je de verschillende wijken en facetten van Oostende. Wil je grensoverschrijdend wandelen? Ontdek dan de duinen van De Panne met het prachtige Dumontwijk. Onderweg kom je met een beetje geluk Konikpaarden, Hooglandrunderen of Shetlandpony's tegen, wat altijd een succes is bij kinderen tijdens het wandelen. 

Fietsen aan zee

Ook tijdens koude temperaturen kan je heerlijk fietsen aan De Kust. Maak je eigen fietstocht door knooppunten te verbinden of volg uitgestippelde routes. Ontdek al trappend de badsteden of kies voor unieke concepten als de Cogge-Geeraert 14-18 fietsroute. Dat is een bewegwijzerde route die vertrekt in Nieuwpoort. De onderwaterzetting van de Ijzervlakte tijdens de Eerste Wereldoorlog en de rollen van Karel Cogge en Hendrik Geeraert komen uitvoerig aan bod. Het traject verbindt plaatsen en monumenten, resterende bewijzen van deze bijzondere gebeurtenis. Vanuit Blankenberge ga je via Zeebrugge, Brugge naar Zuienkerke in een lusvormig fietstocht van ongeveer 30 kilometer. Geniet onderweg van de drukte die je achterlaat en de mooie authentieke polderdorpen die je tegenmoet fietst. Zo kom je onderweg langs De Sint-Michielskerk, Kasteel Cleyhem maar ook langs veel oude boerderijen en mooie gebouwen. Vooral de Rosmolen van de Grote Stove is een echte uitblinker. Voor de fervente fietsers zijn er ook uitdagende routes beschikbaar zoals de route langs de IJzer die je vanuit Diksmuide naar Nieuwpoort brengt in ongeveer 47 kilometer. Fiets door de polders en kom onderweg veel animatie tegen: van zeehonden en vogels tot een boerderij met lekkere streekproducten.

Ontbijt-en koffiebars om de kou te trotseren

Overwinteren aan de Belgische Kust staat gelijk aan uitwaaien op het strand, opwarmen met een kop heerlijke chocomelk met uitzicht op de zee en genieten van de sfeer en gezelligheid in de badplaatsen... Ontdek ontbijt-en koffiebars waar je heerlijk kan ontdooien na een lange wandeling of fietstocht. In Moment, gelegen te De Haan, lijkt de tijd even stil te staan. Het aanbod gaat van creatieve gerechten tot ambachtelijk bereide broodjes en patisserie. Ook heerlijke lunchsalades gecombineerd met een heerlijk drankje kun je er krijgen in een toffe sfeer. In Oostende vind je Oode. Met hun focus op gezond, lokaal en ecologie serveren ze de lekkerste koffie, biosappen en hapjes met veel liefde. Met hun heerlijke quiche waarbij je de passie proeft bij elke hap, geven ze een ode aan Oostende. Bij Ruig in Nieuwpoort kun je elke dag heerlijke artisanale gerechten bestellen in een knusse setting. Hun kieskeurig geselecteerde ingrediënten zorgen voor smaakvolle combinaties op je bord. Laat het je smaken!

Meer informatie vind je via de volgende links:

Winterwandelingen

Het Zwin

The Crystal Ship

De Panne

Uitgestippelde routes

Cogge-Geeraert

Blankenberge

De IJzer

Ontbijt-en koffiebars

Moment

Oode

Ruig

Copyright foto's: Westtoer

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek