Actueel: Verlenging toelatingsvoorwaarden Tunesië

De voorwaarden voor toelating van onderdanen uit de Europese Unie tot het Tunesische grondgebied zijn verlengd tot 31 december 2024. Dit werd bevestigd door de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme.

Reizigers moeten enkel een nationale identiteitskaart bezitten en een voucher (hotelreservering) en een retourticket voor een vlucht kunnen voorleggen. Bij reserveringen via erkende reisagenten of touroperators wordt aan deze eisen automatisch voldaan. Bovendien kunnen luchtvaartmaatschappijen deze documenten ook al bij het inchecken opvragen.

De huidige procedures eindigen officieel op 1 januari 2025. Vanaf die datum zal een internationaal paspoort opnieuw vereist zijn om Tunesië binnen te komen. 

De Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme benadrukt dat het blijft voorzien in de nodige kwalitatieve faciliteiten om een goed onthaal en verblijf te garanderen voor alle gasten. Deze verlenging maakt het voor EU-burgers mogelijk om hun vakantie of bezoek in Tunesië te plannen zonder de noodzaak van een paspoort, als zij de vereiste documenten bij zich hebben.

 GRANDE.be reporter Jordi De Smedt volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels