Zalig zomeren in Trentino

Het belooft zalig zomeren in Trentino want de Italiaanse regio heeft heel wat in petto voor jou: van een waar muziekspektakel in de bergen tot unieke watervallen en tentoonstellingen die je loodsen door de geschiedenis van de Italiaanse kunst.

Suoni delle Dolomiti

Deze zomer keert Suoni delle Dolomiti terug naar Trentino. Al zesentwintig jaar lang brengt het festival internationale muziek naar de mooiste bergtoppen van Trentino, en verbindt het op een magische manier de kunst en de natuur.

Op maandag 23 augustus vindt het eerste optreden plaats in Malga Canvere in Val di Flemme met één van 's werelds meest bekende violisten, Gildon Kremer. Samen met Kremerata Baltica zal hij een eerbetoon brengen aan Astor Piazzolla. Nadien zullen nog veel grote namen zoals Paolo Fresu en Antje Weithaas het omringde landschap met muziek vullen. Het festival gaat door van 23 augustus tot en met 24 september 2021.

Fiets- en wandelplezier

Trentino heeft niet alleen gedacht aan de muziekliefhebbers, maar ook aan de fiets- en wandelliefhebbers onder ons. Zo is er onder andere een nieuwe fietsroute van de Dolomieten naar Garda en zijn er in Primiero en Valle del Chiese zowel nieuwe fiets- als wandelverbindingen gemaakt.

Een ander fietshoogtepunt in Trentino zijn de Europese kampioenschappen wielrennen die van 8 tot 12 september in Trento worden gehouden. Deze kampioenschappen brengen je langs de buurten, buitenwijken en heuvels rond de hoofdstad. Ten slotte is er ook het Bike Festival, dat van 15 tot 17 oktober in Riva del Garda doorgaat, een niet te missen kans tijdens je vakantie in Trentino.

Historische Boè-berghut

Na drie jaar uitgebreide renovatiewerken is een historische berghut op een hoogte van bijna 3000 meter in de Fassa Dolomieten weer geopend. De Boè-berghut ligt aan de voet van de Piz Boè in het Sella-massief op een hoogte van 2871 meter. De berghut is te bereiken via diverse wandelpaden met charmante beklimmingen van Pian Schiavaneis naar Passo Sella en van Val Lasties naar Pian de Roces.

Het ontwerp combineert het gerestaureerde gedeelte van de hut uit 1898 met een nieuwbouw van dezelfde grootte, die gebruik maakt van moderne materialen en architectuur. De Boè-berghut biedt met zijn 76 bedden en verscheidene eetzalen plaats aan 114 gasten.

Ragaiolo waterval

Met meer dan 300 meren, valleien, rivieren en watervallen kunnen natuurliefhebbers ook hun hart ophalen in Trentino. Een van de meest unieke watervallen is de Ragaiolo waterval. De nabijgelegen Tibetaanse brug bezorgt je vanop een hoogte van 60 meter een magnifiek uitzicht op deze spectaculaire waterval. In Rabbi Fonti volg je het 7,5 kilometer lange bospad die je uiteindelijk naar de ingang van de Tibetaanse brug brengt.

Raffaello Sanzio

Na maanden openen de musea en kastelen van Trentino opnieuw hun deuren voor het publiek. Bewonder de meesterwerken die te zien zijn in de permanente collecties of tijdelijke tentoonstellingen en maak een reis door de geschiedenis van Italiaanse en internationale kunst.

Het MART-museum van Roverto opent zijn deuren met een uitgebreide tentoonstelling gewijd aan Raffaelo Sanzio, een groot kunstenaar uit de Renaissance. Sanzio was voor vele twintigste-eeuwse kunstenaars een grote bron van inspiratie. Denk maar aan Picasso, de Chirico en Dali, de vaders van het kubisme, het metafysische en het surrealisme. Tijdens deze tentoonstellng zullen 100 meesterwerken de visuele dialoog tussen Sanzio en de drie kunstenaars blootleggen. Klaar om te ontdekken? Breng dan een bezoekje aan het MART-museum van Roverto waar de tentoonstelling nog tot 29 augustus 2021 loopt.

Praktisch

Meer info over alle activiteiten en evenementen in Trentino vind je hier.

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."