Toerisme Tips Italië: Sportieve activiteiten, culturele bezoekjes en ontelbare evenementen

GRANDE.be sprak met Alfonso Santagata, vertegenwoordiger van het Nationaal Toerismebureau Italië (ENIT) in Brussel. Hij vertelt over de interessantste bestemmingen en evenementen in het zonnige Italië. “Elke Italiaanse stad van Palermo tot Turijn, van Napels tot Matera, bevat ontelbare schatten”

Meer tips voor een onvergetelijke vakantie in Italië kan je hier vinden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ENIT-Agenzia Nazionale del Turismo.

Sportieve avonturen en culturele bezoekjes

De Italië-ervaring biedt gevarieerde opties voor een vakantie, er is iets voor iedereen. “Bezoekers kunnen een actieve reis beleven met sportieve avonturen zoals zeilen, golfen en wandelen. Naast de welbekende stadjes zoals Elba, Sardinië en Sicilië, kan je ook een bezoek brengen aan de culturele hoofdstad van dit jaar, Procida” legt Alfonso uit.

Verdwaal van een lavendelveld in Calabrië tot in een gondel in Venetië

“Italië heeft een sterk identiteitserfgoed met aandacht voor herinnering en cultuur. Je kunt kiezen: de mooiste kunststeden, de meest verwachte tentoonstellingen, de meest gewilde galerijen en vele verrassende routes voor een volledige onderdompeling in cultuur om intens te beleven.” Daarnaast staat het Zuid-Europese land bekend voor haar design en architectuur, oude en herontdekte kunst en ambachten, straatkunst, dans en goed eten. “De interessantste bestemmingen kiezen is helemaal niet makkelijk want Italië biedt duizenden suggesties. Verdwalen in de lavendelvelden in Calabrië, flaneren in de straten van Florence of verrast worden door het zien van walvisachtigen in de Golf van Genua zijn enkele voorbeelden. Of ga je op zoek naar geluk met een munt in de Trevifontein en dobber je in een gondel in Venetië. Italië zit vol met onmisbare ervaringen.”

Niet te missen evenementen

Wie Italië zegt, denkt hoogstwaarschijnlijk aan de Giro D’Italia. Maar er zijn nog tal van andere, niet te missen evenementen in het Zuid-Europese land. “Zo is er het Eurovisie Songfestival, het San Remo Festival, de Biënnale van Venetië en het Filmfestival van Venetië. En ook, de markten en culturele evenementen van Modena, Mantua en Genua, de verschillende Italiaanse carnavals, de Salone del Mobile, Slow Food en Vinitaly evenementen. Voor de sportliefhebbers is er het MotoGP-wereldkampioenschap.”

Kwaliteit, veiligheid en nieuwe mogelijkheden

Wat kunnen we verwachten op gebied van toerisme in Italië en de actuele coronasituatie? Italië voert momenteel een streng beleid in het kader van corona. Het land mikt op hoge slagingspercentages van vaccinatiecampagnes en van virus-inperkingsmethoden. “Italië is synoniem voor kwaliteit van ontvangst en veiligheid, maar ook voor innovatie.”

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat toeristen hun voorkeur geven aan minder bezochte of bekende locaties. “Trends die al vóór de pandemie aanwezig waren, zijn versneld, zoals langzaam toerisme, actief en sporttoerisme, reizen met meerdere generaties met familie en vrienden, maar ook exclusief reizen. Outdoor-toerisme zoals Glamping is een sterke groei aan het meemaken. Bovendien ontstaan er nieuwe formules voor leisure toerisme: meer reizen tijdens het werk om het dagelijkse leven in Italië te beleven als een werkplek. Deze vorm van smart working in combinatie met technologie creëert nieuwe mogelijkheden.” concludeert Alfonso.

Copyrights: 
Matera - © Francesco Riccardo Iacomino - Moment -via Getty Images 
Sardinia - © Francesco Riccardo Iacomino - Moment -via Getty Images 
Procida - © Marco Bottigelli - Moment - via Getty Images 
Venice - © Buena Vista Images - Digital Vision - via Getty Images
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."