Skiën in het hart van Lombardije, Livigno

Met de winter voor de deur en de steeds kouder wordende temperaturen, verlangen we allemaal naar een welverdiende skivakantie. Het Italiaanse skigebied Livigno is dankzij zijn prachtige natuur en zonovergoten ligging voor heel wat wintersport- en natuurliefhebbers de ideale bestemming.

Het Italiaanse skigebied kreeg al snel de bijnaam 'Little Tibet van Italië' door zijn unieke ligging. Het dorp Livigno, grenzend aan Zwitserland, bevindt zich namelijk in het hart van de Lombardijse Valtellina Vallei op een hoogte van 1816 meter. Met adembenemende uitzichten op de vallei en 115km aan skipistes beleef je hier een unieke alpine ski ervaring.

Een waaier aan wintersportactiviteiten

Livigno charmeert met het fantastische alpine landschap en de brede waaier aan activiteiten. Zo kunnen adrenalineliefhebbers hun nieuwste sprongen en trucs testen in één van de vele snowparks. Freeriders die van rustige en afgelegen gebieden houden, begeven zich op 100 vierkante kilometer aan off-pistes, of ze boeken een heliski om in de meest ongerepte natuur te komen.

Naast alpineskiën en snowboarden is ook cross country skiing met een mooi parcours van 30 kilometer een niet te missen activiteit. Alpine ski amateurs leven zich uit op de 115 kilometer aan skigebied doorheen 74 wijde en zonnige skipistes. De pistes gaan officieel open vanaf 2 december 2023.

Een berg aan bergactiviteiten

In het Italiaanse skidorp zijn er bergactviteiten voor iedereen. Ga op ski toruing en kom op de meest rustige plaatsen terecht of trek je sneeuwschoenen aan voor een onvergetelijk wandelervaring door de bossen en onverharde grond. Fiets- en loopliefhebbers nemen de 20 kilometer lange Winter Trail, een verzorgd pad startend vanuit het centrum. Klaar voor iets uniekers? Boek dan een sessie ijsklimmen of ijsschaatsen. En voor een romantische ervaring kan je een ritje maken met een paardenslee.

Vakantie voor het hele gezin

Op vakantie in Livigno met het hele gezin? Geniet dankzij één van de vele familievriendelijke hotels of appartementen van een zorgeloze vakantie. Terwijl de allerkleinsten hun eerste stappen zetten in de sneeuw, of een namiddag vol plezier beleven in de Kids Snow Parks met professionele begeleiders, genieten de ouders van een relaxerend wellness momentje in Aquagrande. Dit is één van de grootste state-of-the-art sport en wellness centers in Europa. Bij de Wellness&Relax ruimte, mooi ingericht in de traditionele alpine stijl, kom je na een sportieve dag op de skipistes helemaal tot rust. Voor wie het wat actiever mag zijn, is een bezoek aan de Slide&Fun een must met een indoor zwemparadijs met zwembaden, glijbanen, watervallen en zoveel meer!

Meer informatie

Voor meer informatie over Livigno, klik hier.

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."