Proeven van de Piemontse en Turijnse keuken met de Tram Experience

In Brussel kan je genieten van een unieke culinaire ervaring. Stap aan boord van de Tram Experience, een initiatief van visit.brussels, en beleef een gastronomische reis naar de Turijnse en Piemontse keuken met een rijdende tram uit 1960 doorheen Brussel als setting. 

De Tram Experience werd door visit.brussels gelanceerd in maart 2012, het jaar van de Brusselse gastronomie, om op een unieke manier de gastronomie in de kijker te zetten. Je stapt aan boord van een tram uit 1960 die volledig is omgebouwd tot een restaurant met een eigentijdse sfeer om een gastronomische reis te beleven met elk seizoen een nieuw thema en een nieuw 6/7-gangenmenu. Tot nu toe hebben meer dan 30 sterrenchefs uit de hele wereld aan het project deelgenomen. En deze keer is het tot 24 maart de beurt aan sterrenchef Andrea Larossa uit Turijn.

Perfecte balans tussen traditie en innovatie

Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels, is zeer blij dat Andrea Larossa dit seizoen deelneemt aan de Tram Experience: "Al meer dan 11 jaar rijdt de Tram Experience door de straten van de meest kosmopolitische stad van Europa. Dat kosmopolitisme wordt ook weerspiegeld in het gastronomische aanbod op de tram. We zijn dan ook bijzonder blij dat we onze bezoekers een menu kunnen voorschotelen dat het absolute beste van de Piemontse keuken biedt, een perfecte balans tussen traditie en innovatie."

Sterrenchef Andrea Larossa groeide op in een thuis met diepgewortelde culinaire tradities. Hij begon als autodidact en leerde de technieken en geschiedenis van het koken door middel van een gevarieerd en rondreizende trainingsprogramma. Andrea droomde van zijn eigen keuken, zijn eigen resaturant. Deze droom werd werkelijkheid toen hij Patrizia, zijn liefdespartner en sommelier, leerde kennen. In september 2014 opende zijn eerste restaurant in Alba, Piemonte. In minder dan drie jaar tijd behaalden ze hun eerste Michelinster. In 2022 verhuisde het stel naar Turijn, waar ze restaurant Larossa openden. Een onmiddellijk succes, dat meteen een Michelinster kreeg.

De gerechten van chef-kok Andrea Larossa waarvan gasten aan boord van de Tram Experience kunnen genieten zijn:

o   Hapjes: Ansjovis in groene kruidensaus / Vleesmakronen gesmoord met Barolo wijn / Baci di Dama met Castelmagno kaas

o   Voorgerechten: Vitello Tonnato / Kabeljauw, ui, kokos, kappertjes

o   HoofdgerechtRunderwang, knolselderij, zoethout

o   Nagerecht: Pannacotta met zachte kern, krokante stroopwafel

Traditioneel Turijn en Piemonte

"Onze keuken aan boord van de Tram Experience - onderstreept Marcella Gaspardone, General Manager van Turismo Torino e Provincia - is een uitnodiging om te genieten van een verblijf in Turijn en Piemonte. Onze regio heeft op cultureel, artistiek en historisch vlak veel te bieden. We hopen dat dit initiatief kan bijdragen tot een toename van de toeristen."

Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte en ligt aan de voet van de westelijke Alpen in Italië. Elegante pleinen, koninklijke residenties, presitgieuze musea, mooie barokke gebouwen en talrijke historische café's vormen het decor van deze prachtige, levendige stad.

Turijn vormt slechts het startpunt voor het verkennen van Piemonte, de op een na grootste regio van Italië. Gelegen tussen bergtoppen en vlaktes, parken en UNESCO Werelderfgoedlocaties, meren en heuvels, is het een gebied dat rijk is aan historische en culturele attracties en een eet- en wijncultuur die unieke smaken en een vaardige traditie van vakmanschap uitstraalt.

Stap aan boord van de Tram Experience of geniet van een verblijf in Turijn en Piemonte om de heerlijke, traditionele keuken van deze Italiaanse regio te ontdekken.

Copyright foto: Archivio Turismo Torino e Provincia 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."