Montafon in Vorarlberg: ontdek het alpine landschap met de e-bike

De ervaring "E-bike tour naar de Neue Heilbronner Hütte" begint eigenlijk al in de bus: de reis door de 23 bochten van de Silvretta-Hochalpenstraße is indrukwekkend! Bij het startpunt volgt nog een wow-effect: het Silvretta-meer op 2037 meter, met uitzicht over het hoogalpine panorama van de Silvrettagletsjer en de Piz Buin, de hoogste berg van Vorarlberg.

Dan kan de fietstocht echt beginnen. Markus is een van de fietsgidsen van Montafon Tourismus. Hij is hoogstwaarschijnlijk in een goede bui, want: "Zodra ik buiten ben en kan sporten, ben ik blij". Markus is al 13 jaar actief als fietsgids. "Veiligheid is bij al onze tours topprioriteit", zegt hij. Om de deelnemers vertrouwd te maken met hun e-mountainbikes, staat een korte technische introductie met praktische, speelse oefeningen op het programma. Daarna start het avontuur: "Een straat en een idyllisch pad met meren leiden ons naar Wirl in het naburige Tirol." Via het Zeinisjoch, dat zich op de grens tussen de deelstaten en aan de Rijn-Donau waterscheiding bevindt, gaat de tocht verder naar het pittoreske Kopssee met zijn gebogen stuwdam – een indrukwekkende combinatie van natuur en waterkracht. De volgende bestemming is de Verbellaalpe. "Als je dorstig of hongerig bent, is er de mogelijkheid om hier even te stoppen en meer te weten te komen over de Alpen en hun producten in de regio", zegt Markus.

In het Europese beschermingsgebied Verwall

Even op de tanden bijten: "Vooral de laatste doorgang naar de Heilbronner Hütte is pittig en steil," zegt Markus. Maar doorzettingsvermogen loont – en met een e-bike krijgen de recreatieve sporters zeker optimale ondersteuning. Als beloning volgt het hoogtepunt van Markus’ tour: het uitzicht op de Scheidseen. "Deze meren fascineren me elke keer opnieuw – het voelt alsof men zich hier boven in een andere wereld onderdompelt." Niet alleen is de Scheidseen een van de mooiste plekken in Montafon, maar ook "een van de hoogste punten, waar je met de fiets mag rijden". Het indrukwekkende, hoogalpine landschap van het Europees beschermde gebied Verwall – wiens grenzen dwars door de Scheidseen lopen – biedt een groot oppervlak en totale rust. Dat zijn belangrijke bouwstenen in het Natura 2000-netwerk van Vorarlberg. Schuchtere en rustige diersoorten zoals de patrijs vinden hier nog steeds grote en onontgonnen gebieden die het voor hen mogelijk maken om te overleven.

In de Neue Heilbronner Hütte wordt de groep nu beloond met een lange pauze voordat de tour terugkeert naar de Verbella Alpe, relatief steil naar beneden richting Ganifertal – een prachtige, wilde en romantische plek met enkele maisäße – en uiteindelijk naar het Ill-fietspad, en zo terug richting de startpunten in de Valley.

E-bike netwerk optimaal ontwikkeld

’s Avonds hebben de deelnemers in totaal 800 meter hoogte in meer dan vijf en een half uur zuivere rijtijd voltooid. "Dankzij de e-mountainbikes moeten de deelnemers 'slechts' een basisconditie hebben”, benadrukt Markus. Het overige werk doet de fiets. Een acculading – zelfs op turbo-niveau – is voldoende voor de route voor recreatieve sporters. "Het e-bike netwerk in Montafon is uitstekend ontwikkeld", zegt hij. "Gasten hoeven geen compromis te sluiten in hun e-bike bergbelevenis - elke gast slaagt er altijd in om op het hoogste e-bike niveau bij het volgende huur-, oplaad- of batterijwisselstation te komen."

En als de gasten nog steeds een extra dosis motivatie nodig hebben, zijn Markus en de andere fietsgidsen natuurlijk meteen ter plaatse: "Per tour worden maximaal twaalf deelnemers toegelaten. Zo kunnen we een persoonlijke samenwerking garanderen, dat is erg belangrijk voor ons. "

montafon.at

 
Montafon Tourismus GmbH
6780 Schruns/Vorarlberg
+43 50 6686
montafon.at
Copyright: Montafon Tourismus GmbH - Stefan Kothner
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."