Kindergenot voor alle leeftijden in het Zillertal

Hoe oud de kinderen ook zijn, de Zillertaler skigebieden hebben voor elke leeftijd een uitstekend aanbod. De allerkleinsten hebben een eerste kennismaking met de sneeuw, de 4-jarigen worden spelenderwijs omgevormd tot skihelden en tieners kunnen hun coolste trucs oefenen in de funparks.

0 – 1 jaar: De kleintjes staan in het middelpunt

Ook voor de allerkleinsten kan een wintersportvakantie leuk zijn. In het Zillertal wordt er gedacht aan gezinnen met kleine kinderen. In het bergstation Zwergerl Club, midden in het skigebied, kan je voor het skiën de kinderen achterlaten in de Club. Het personeel heeft er een opleiding kinderopvang en dus krijgen de kleintjes de beste zorgen. Ze krijgen op tijd te eten, de luiers worden vervangen, en ze kunnen er lekker dutten.

De jongsten voelen er zich meteen thuis en de ouders ervaren intussen een fantastische skidag. De verzorgers steken allerlei speelse, creatieve en muzikale activiteiten in elkaar en laten de kinderen een eerste keer kennismaken met de sneeuw. Er wordt ook rekening gehouden met de vaste dagindeling voor elk kind: de ouders geven aan wat de routine van eten, slapen en luiers verversen is. Zo kunnen ze zorgeloos en zonder stress de latten op en de kleinsten vervelen zich nooit in de Zwergerl Club.

2-3 jaar: Spelenderwijs de eerste stappen op de latten

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen ook terecht in het Zillertal: de sneeuw is voor hen een grote speelplaats. Ze leren skiën, met de nadruk op plezier maken en zonder druk. Professionele en meertalige skileraars begeleiden de 2-jarigen op speciale plastic ski’s. Die plastic ski’s kan je aandoen met gewone schoenen en zijn perfect om een eerste keer te glijden op de sneeuw. Spelenderwijs skiën dus: zonder kanten, lastige skischoenclips en harde skischoenen.

De 3-jarigen oefenen wel al met echt skimateriaal op de oefenweide. De leraren leggen hier ook al de basis om te stoppen en het eerste bochtenwerk. De instructeurs zijn allemaal speciaal opgeleid om les te geven aan kinderen. De 2-jarigen stoppen na 50 minuten met skiën, de 3-jarigen na twee vermoeiende uren op de latten. Na hun les mogen ze in de skischoolcrèche uitrusten, in de namiddag kunnen ze er spelen. Volgens specialisten kunnen kinderen zich pas volop concentreren op hun skileraar, op voorwaarde dat de ouders niet in de buurt zijn. Maar dankzij de centrale ligging van het kinderskigebied in het Zillertal ben je als ouder nooit veraf.

4-12 jaar: Van beginner tot pistekampioen

Beginnelingen kunnen op een week tijd echte pistehelden worden en met de ouders mee de piste op. Het skischoolpersoneel van het Zillertal kent een uitstekende opleiding en beschikt over aangepast oefenmateriaal. Natuurlijk wordt er ook tijdens de lessen voor een evenwicht tussen pauze en actie gezorgd. Zo zijn er fun-runs, tovertapijten, tunnels, boxen en bruggen. Dat alles met het doel de coördinatie en het evenwichtsgevoel te verbeteren. En de ouders en oudere broers en zussen kunnen gerust meedoen: er zijn tal van fun- en avonturenparken. Ook kunnen de jongsten zonder gevaar de brede blauwe en rode pistes op. Op die manier kan het hele gezin elkaar motiveren en van elkaar leren, de jongsten kunnen laten zien wat ze al kunnen.

12+: Proef de adrenaline en verleg je grenzen

Tieners doen niets liever dan hun grenzen verleggen. De funparks zijn dan ook uiterst geschikt voor de 12-plussers. Als je even iets anders wil dan de normale afdalingen naar het dal, kan je hier je coole trucs oefenen. Zowel beginners als gevorderden vinden er hun portie adrenaline dankzij de aangepaste en gevarieerde attracties. Het hele parcours en alle kickers, obstakels, wellenbahn, slide boxen en freestylejumps werden gebouwd door professionals. Grote of kleine sprongen, iedereen kan er zijn skills verbeteren. Kortom, een uitdaging voor iedereen.

Bovendien geven professionals meermaals per jaar er spannende workshops om hun kennis door te geven. Er vinden vaak ook meetings met ervaren freestylers en wedstrijden plaats. De tieners kunnen ook ander sportmateriaal testen en uitproberen. Ze ervaren zo afwisseling en leren de piste kennen op een geheel andere manier. De ultieme testen zijn natuurlijk de rode en zwarte pistes, waar skiërs hun moed kunnen tonen en de actie leren.

Meer info

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."