HochjochTotale in Vorarlberg: daar kunnen langslapers alleen maar van dromen

De skitocht bij zonsopgang in het HochjochTotale-skigebied biedt alles waar ieders skihart sneller van gaat slaan. Hier, in Silvretta Montafon in Vorarlberg, liggen vers voorbereide, verlaten pistes en de langste afdaling van het land te wachten. En als beloning is er een heerlijk bergontbijt met regionale delicatessen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Montafon Tourismus. Meer info vind je hier: HochjochTotale

Een skidroom bij zonsopgang

Kilometerslange pistes, waarop nog niemand geskied heeft, doe er een vleugje verse sneeuw op en als kers op de taart het skioord helemaal voor jezelf. Dat klinkt bijna als een droom, toch? Winterliefhebbers kunnen die droom beleven door bij zonsopgang de HochjochTotale in Montafon in Vorarlberg te skiën. 

Stipt om 7.20 uur kan het avontuur beginnen. Skileraar Joe Tripp wacht bij het dalstation van Grasjoch Bahn in St. Gallenkirch op de vroege ochtendgasten. Hij weet precies wat ze de komende uren te wachten staat en dat maakt hem meteen al goedgezind. Bij vriesweer neemt hij samen met de gasten de gondel naar het Hochalpila-bergstation. Dat is het hoogste punt van het skigebied in Montafon in Vorarlberg en ligt op 2430 meter boven de zeespiegel. "Het prachtige uitzicht en die rust zo vroeg in de ochtend zijn fantastisch", zegt Joe. "Wanneer bij onze aankomst ook nog de zon opkomt, kan je pas echt van het perfecte tijdstip spreken." De deelnemers begrijpen meteen wat Joe bedoelt en genieten met volle teugen van dat moment.

Twaalf kilometer lang pistenpret

De ervaring op zich is hartverwarmend maar ’s morgensvroeg kan het er ook écht ijskoud zijn. Om op te warmen is er lekkere thee en enkele opwarmingsoefeningen. Tijd om er in te vliegen!  "De eerste afdaling van de dag is geweldig. De afdaling, van maar liefst twaalf kilometer en een hoogteverschil van 1700 meter, is met zijn rode en blauwe pistes zeer gevarieerd. Je start tussen de hoge bergen, zoeft daarna door de langste ski-tunnel ter wereld om met hoge snelheid langs Kapell door het besneeuwd, bosrijk gebied in Montafon in Vorarlberg te skiën."

Ook een topper voor minder goede skiërs

De snelheid is natuurlijk verschillend per persoon. "Eén gids skiet vooraan en een andere skiet altijd achteraan, zodat deelnemers zelf hun eigen tempo kunnen bepalen. De route is daarom ook uitermate geschikt voor gezinnen en langzamere skiërs”.

Aangekomen bij het dalstation in Schruns in Montafon in Vorarlberg gaat het direct met een gondel terug naar Hochjoch en naar het Kapellrestaurant voor een ontbijtbuffet. Dat hebben de vroege sporters meer dan verdiend. Voor het aanvullen van de krachtreserves lonkt het uitgebreide ontbijtbuffet met delicatessen zoals Montafoner Sura Kees, Brösel en andere regionale specialiteiten. 

En nu? Nu kan de "gewone skidag" nog beginnen. Het is tenslotte pas 10.00 uur.

Meer info

 

Copyright foto's Montafon Tourismus GmbH Schruns - Stefan Kothner / Andi Frank

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."