Griekse parels die je nog niet kende: Elafonisos, Lefkada, Milos en Skopelos

Athene, Kreta, Rhodos. Je hebt vast wel al eens gehoord van deze prachtige bestemmingen in Griekenland. Maar heb je ook al gehoord van Elafonisos, Lefkada, Milos en Skopelos? Laat je verrassen door vier onbekende pareltjes in Griekenland!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Visit Greece Benelux.

Wil je meer inspiratie voor jouw volgende reis naar Griekenland? Meer dan 100 bloggers op I Love Griekenland helpen je graag verder.

Elafonisos

Op slechts 300 meter vanaf Pounta aan de kust van Peloponnesos vind je het eilandje Elafonisos. Dit paradijselijke eiland is de perfecte stop voor ontspanning. Het heeft slechts één vissersdorpje, een kraakheldere zee en vele dromerige stranden zoals het exotische strand Simos.

Simos wordt ook wel eens het mooiste strand van Griekenland genoemd. Twee baaien en een zeldzaam groen cederbos dat zich uitstrekt langs de zandduinen, maken van het strand een magische plek. Je kan er uitrusten op een van de vele strandstoelen onder een tropische parasol.

Bij de haven kan je proeven van de heerlijke cuisine die het eiland te bieden heeft: verse zeevruchten, vis, en andere lokale producten. Met een lekker glas in de hand tuur je over het water naar de vissersbootjes die zachtjes heen en weer wiegen. In de 16de en 17de eeuw was dit eiland zelfs de basis voor piraten en zeerovers! <--break->

Lefkada

Je vakantie doorbrengen op een aards paradijs? Je hoeft niet ver te reizen om er te komen! In Lefkada, een Grieks eiland in de Ionische Zee, vind je adembenemende stranden en een oogverblindende zee. Samen met de pittoreske vissersdorpjes, beach clubs en lekker eten is het dé bestemming voor de perfecte vakantie.

Lefkas is de hoofdstad en havenstad van het eiland. De bijzondere stedenbouwkundige planning doet denken aan de ruggengraat van een vis. Kleine steegjes, traditionele huizen, uitgebreide belforten en geplaveide voetgangerszones geven de stad haar charmante karakter. Bovendien wordt de hoofdstad omgeven door een lagune die een van de belangrijkste wetlands is van de Ionische Zee en werd uitgeroepen tot beschermd natuurgebied van internationaal belang. Ideaal voor een aangename fiets- of wandeltocht.

Milos

Milos, een Grieks eiland in de Egeïsche zee, is vooral bekend vanwege het beeld van Aphrodite (Venus) dat hier gevonden werd en nu staat te pronken in het Louvre (Parijs). Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden, zoals de betoverende badplaats Sarakiniko. De combinatie tussen de witte rotsen en blauwe zee heeft iets magisch en doet denken aan een waar maanlandschap.

Ook op archeologisch vlak is het eiland zeker een interessante bestemming. Je kan er vroegchristelijke catacomben ontdekken, een prehistorische nederzettingen bezoeken in Fylakopi én meer leren over de wel 11.000 jaar oude mijngeschiedenis van het eiland. Daarnaast heb je er veel gezellige terrasjes of kun je op een avontuurlijke manier het eiland rondtoeren met een quad.

Skopelos

Betoverend mooie landschappen, een azuurblauwe zee met gouden stranden en een traditionele architectuur; het zijn allemaal essentiële kenmerken van het groenste eiland van Griekenland, Skopelos. Ondanks dat de plek wereldberoemd werd door de geliefde Hollywoodfilm ‘Mamma Mia’, biedt het eiland nog steeds een oase van rust.

Fijne restaurantjes, musea, mooie natuur en heerlijke stranden: Skopelos biedt voor elk wat wils. De prachtige hoofdstad van het eiland, Chora, ligt op een heuvel en strekt zich uit rond een middeleeuws kasteel met uitzicht op de Egeïsche Zee. Vanuit de haven wandel je door smalle straatjes en langs traditionele stenen huisjes die haast onaangetast zijn door de tijd. Op de binnenplaats vind je de oudste kerk van de stad: de kerk van Agios Athanasios.

Nog meer leren over de rijke geschiedenis van het eiland? Breng dan een bezoekje aan het Folkloremuseum, gevestigd in een statig gebouw uit de 18de eeuw. Je leert er meer over de tradities en huishoudens van vroeger. 

Meer info vind je via deze links

Visit Greece Benelux

I Love Griekenland

Elafonisos

Lefkada

Milos

Skopelos

Copyright foto's: Vernikou, Filippini, Gravanis, Merakos

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de haven van Rhodos, uitkijkend over de kristalblauwe Egeïsche zee, ligt Rhodos Horizon City Hotel. In dit prachtige viersterrenhotel is het heerlijk vertoeven.

..."