GRANDE Gouden Reportage: In het hart van Zuid-Turkije

Cappadocië werd gevormd door Moeder Aarde. Veertig miljoen jaar geleden ontstond het Turkse hooglandschap door uitbarstingen van drie omliggende vulkanen. De versmelting van erosie en geschiedenis creëerde een uniek maanlandschap. In Cappadocië is Antalya misschien wel de perfecte plek om te zonnen aan de Middellandse Zee, maar het is ook een uitgelezen uitvalsbasis voor dagtrips naar de Turkse geschiedenis.

We reizen van Antalya langs de kustlijn van de Middellandse Zee naar Demre. Daar zetten we onze schoen in de geboorteplaats van Nicolaar van Myra, de bisschop die bij ons bekend is geworden als Sinterklaas. In Konya, een van de oudste steden van Turkije, zien we het religieuze verleden en heden van Turkije. Dankzij het graf van de Mevlana, de vader van de dansende derwisjen, groeide Konya uit tot bedevaartplaats. Het hart van Turkije klopt door zijn oude culturen. 

 Dit artikel verscheen in het GRANDE magazine van mei 2004 en werd geschreven door Mark Gielen. Ook de beelden zijn afkomstig van de camera van Mark Gielen.

Je kan het hele artikel pagina per pagina herbeleven via deze link

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels