De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: '2141 kilometer wandelen door natuurgebieden in Estland, Letland en Litouwen'

We gaan massaal wandelen in eigen buurt. Dat dagelijkse ommetje rond je huis mag je hopelijk snel inruilen voor een episch avontuur. Dwars door de Baltische staten bijvoorbeeld. De nagelnieuwe Baltic Forest Trail doorkruist verschillende groene oases voor één of meerdere uitdagende wandelroutes van in totaal zo’n 2000 kilometer. Flair.be voorspelt in z’n artikel van 22 maart alvast een zorgeloze reis, want aan social distance geen gebrek!

Een wandeling was nog nooit zo uitdagend. Als je de volledige Baltic Forest Trail bewandelt ben je ongeveer 110 dagen onderweg. Gelukkig wordt het pad opgedeeld in verschillende etappes van elk zo’n 20 kilometer lang. Je kan dus net zo goed opteren voor een één of tweedaagse wandeltocht. Een waaier aan gevarieerde landschappen krijg je sowieso cadeau. De kersverse wegmarkeringen brengen je immers van de grens met Litouwen en Polen helemaal naar de hoofdstad van Estland, beter bekend als Tallinn.

Hiken, citytrippen, wilde dieren en kamperen: alles kan!

Van citytrippen tot hiken: je bokst zelf je ideale reisroute in elkaar. Vergis je niet, door de verschillende ondergronden is het soms pittig wandelen. Gelukkig geven de panorama’s op kronkelende wilde rivieren, grillige rotswanden, eeuwenoude kastelen, kerken en windmolens je genoeg goesting om de veters van je wandelschoenen stevig aan te trekken. Van Gauja National Park in Letland slingert het pad je langs het schitterende Peipusmeer op de Russische grens tot de boswegen, weilanden en landwegen in Litouwen. Met een beetje geluk spot je onderweg grote dieren zoals elanden, wilde zwijnen, lynxen, vossen en zelfs beren! Eentje voor op de bucketlist dus. Ik krijg alvast kriebels bij de gedachte aan een avontuurlijk sprongetje over de rivier om aan de overkant de tent op te zetten. Daar horen natuurlijk geroosterde marshmallows en vers geplukte bessen aan het kampvuur bij. Al is een heerlijke douche en een uitgebreid ontbijt in een gezellige guesthouse ook op en top genieten. Als alles goed gaat, is de route deze zomer helemaal klaar.

Over de GRANDE.be curators: elke week selecteert een van de reporters van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook zijn of haar eigen mening over. Curators Amber Francken en Peter Peeters wisselen elkaar af.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek