Actueel: Beleef de laatste zomerdagen in de Ardennen

De zomer is bijna voorbij, maar dat betekent niet dat je je vakantiespullen al moet opbergen. De Ardennen in Wallonië bieden de perfecte setting om nog even te genieten van de warme zonnestralen en de prachtige natuur voordat de herfst begint. Deze regio is perfect om het tempo van het leven te vertragen, frisse lucht in te ademen en volop te genieten van de laatste zomerdagen.

Avontuur en rust

Wallonië biedt een overvloed aan activiteiten voor jong en oud. Avonturiers kunnen zich wagen aan spannende buitenactiviteiten zoals kajakken op de Ourthe, klimmen in de bomen van de vele avonturenparken, of de adrenaline voelen stromen in een achtbaan in Plopsa Coo. Voor wie het liever iets rustiger aan doet, zijn er charmante musea die je meenemen op een culturele reis door de tijd, en dierenparken waar de kleintjes hun ogen uitkijken.

Het rijke erfgoed van Wallonië is ook absoluut de moeite waard. Maak een historische ontdekkingstocht langs de vele kastelen, bezoek de oude abdijen zoals die van Villers-la-Ville, of wandel door de uitgestrekte natuurreservaten zoals het Parc Naturel des Hautes Fagnes. Alles ligt binnen handbereik, waardoor je gemakkelijk verschillende activiteiten kunt combineren in één dag.

Fietsen door de prachtige Ardennen

Fietsen is een van de populairste manieren om de schoonheid van Wallonië te verkennen. Maak een ontspannen tocht met het gezin of kies een sportieve uitdaging op de langeafstandsroutes zoals de Vennbahn of de Maasfietsroute. Het uitgebreide knooppuntennetwerk maakt het eenvoudig om je eigen route samen te stellen, zodat je altijd de mooiste plekjes ontdekt.

Je vindt bovendien ook nieuwe fietsvoorzieningen, zoals rustpunten en informatieborden, die het nog aangenamer maken om de regio op twee wielen te verkennen. De RAVeL-paden bieden veilige en verkeersvrije routes, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Dus trek eropuit, laat de frisse wind door je haren waaien en geniet van het betoverende landschap dat Wallonië te bieden heeft.

Plan je uitstapje nu

De laatste zomerdagen zijn aangebroken en er is geen betere plek om ze door te brengen dan in de Ardennen. Met zijn mooie bossen, meanderende rivieren en charmante dorpjes, biedt Wallonië alles wat je nodig hebt om de zomer op een hoogtepunt af te sluiten.

Of je nu kiest voor een actieve dag in de natuur, een culturele ontdekkingstocht, of gewoon een moment van rust en ontspanning, Wallonië wacht op je met open armen. Dus pak je fiets, trek je wandelschoenen aan, en maak je klaar voor een laatste zomerse avontuur in eigen land. De Ardennen heeft nog zoveel moois te bieden en nu is het perfecte moment om dat te ontdekken!

Copyright foto's: VISITWallonia, Isabelle Gobert

 GRANDE.be reporter Jordi De Smedt volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek