7x anders op de skipiste!

De skipiste zevenmaal anders verkend: van ijsklimmen en rodelen tot helikopterskiën en meerdaagse skitrektochten. Een overzicht van zeven verschillende ski-activiteiten op en rond de skigebieden van Oostenrijk en Italië.

1.   Rodelen in Salzburgerland, Oostenrijk

Een van de langste rodelbanen ter wereld ligt in het Wildkogelgebied in Bramberg. Raap je moed bij elkaar want vanaf 2100 m hoogte gaat het 14 km lang naar beneden. De rodelbaan is geschikt voor het hele gezin en vanaf de avond ook verlicht. Je doet er ongeveer 30 tot 50 minuten over, maar beneden in het dal kan je bekomen bij een warm drankje in de hut.

2.  IJsklimmen in Oost-Tirol, Oostenrijk

In het Eispark Osttirol nabij Tauer kan je opstaand ijs beklimmen. Een bevroren waterval is er dé uitdaging voor geoefende klimmers volgens de technieken van het alpinisme. Op 1500m hoogte brengen pijpleidingen water uit de Tauernrivier. Het water verandert in ijs en zo ontstaat een grote ijsklimmuur. Berggidsen Vittorio Messini en Matthias Wurzer zagen het in Canada en brachten de ijsklimtrip mee naar huis.

3.  Ziplinen op de ‘Skyfly’ in Ischgl, Oostenrijk

Vliegen over een prachtig sneeuwbedekt berglandschap, wie droomt er niet van? In Ischgl kan het. De ‘Skyfly’ is een attractie waarbij je langs een stalen kabel op 50 meter hoogte door het dal vliegt. Waaghalzen kunnen er snelheden tot 84 km/u halen. De route loopt helemaal onder de kabelbaan tot het dorp en dankzij de twee parallelle kabels kunnen twee personen tegelijkertijd van het uitzicht genieten.

4.  Helikopterskiën in Piemonte, Italië

Helikopterskiën: het klinkt duur, maar mits wat opzoekwerk kan je het al doen voor schappelijke prijzen vanaf € 275 per persoon. In Valle di Susa bij Piemonte biedt Pure Ski Company helikopterskitours aan. Je wordt gedropt boven Monte Viso in de Italiaanse Alpen. Het bedrijf bracht een tachtigtal hellingen en een vijftigtal routes in kaart naar de voet van de berg. Het hoogteverschil is tussen 800 en 1600 meter, afhankelijk van je ski-ervaring. Instructeurs loodsen je veilig over zachte poedersneeuw naar beneden, naar het dorpje Chianale.

5.  Meerdaags skitocht in de Dolomieten, Italië

In de Italiaanse Dolomieten kan je een skitour volgen rond Cortina d’Ampezzo. Tidens de zesdaagse skitocht van hut tot hut ga je offroad doorheen het achterland van het gebied en langs de torenhoge bergpieken en skihellingen. Je overnacht 5 nachten in gezellige berghutten waar je ’s avonds kan genieten van de warmte en de lokale gerechten. Een ervaren skigids vergezelt je langs de hele route doorheen dit prachtige UNESCO-gebied.

6.  Sneeuwschoenwandeling in Zuid-Tirol, Italië

Rond het Reschenmeer in Zuid-Tirol strekt zich een uitgebreid netwerk aan wandelpaden uit, perfect voor een sneeuwschoenwandeling. Lokale gids Josef Plangger neemt je mee langs de besneeuwde valleien, pure wouden en weidse vlakten rond het meer. Onderweg passeer je alpenweiden, het idyllische Langtauferertal en de voet van de Ötztal Alpen.

7.  Nachtskitocht in Obertauern, Oostenrijk

In Obertauern, in het Oostenrijkse Salzburgerland, kan je onder de sterrenhemel gaan skiën. De Edelweisbahn blijft tweemaal per week langer open tot 22u voor de nachtelijke skitocht. Sfeervolle lampen worden aangestoken en het afdalen kan beginnen: 1500 m naar beneden over een verlichte witte piste, de donkere nacht in.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."