5 redenen om te skiën in de lente

Skiën in de lente is een unieke ervaring: de dagen worden langer en de temperaturen zachter. Dat betekent meer tijd om te genieten van de sneeuw en de zon. Ontdek de voordelen van lenteskiën en trek de bergen in tijdens deze prachtige periode van het jaar!

1. Uitstekende sneeuw

In de lente ligt de sneeuw er fantastisch bij. De pistes worden ’s nachts goed bewaard door de koude en in de namiddag zorgt de zon voor een zachtere afdaling. Met minder mensen op de pistes in deze tijd van het jaar, kan je alle tijd nemen om van jouw verse skisporen en het uitzicht te genieten. Wie graag aan zijn skitechniek wil werken, kan ongestoord zijn gang gaan. Dankzij de langere dagen hoef je ook niet voor dag en dauw op te staan. Je kan  uitgebreid ontbijten en op volle kracht aan je skidag beginnen.

2. Van ijsduiken tot rodelen

Na het opbergen van je ski’s in de namiddag, heb je nog een zee van tijd om een nieuwe activiteit uit te proberen: sneeuwwandelen, hondensleeën, mountainbiken in de sneeuw, ijsduiken, paragliden, rodelen en nog veel meer.

Als je liever ontspant na het skiën, dan kan je genieten van de heerlijke welness. Er zijn allerlei binnen-en buitenwelnesscentra met sauna, jacuzzi, hammams en massages die je laten proeven van verschillende soorten behandelingen en verwennerijen. Laat je volledig in de watten leggen en kom volledig verfrist terug thuis van jouw heerlijke ski-en zonvakantie.

3. Openluchtevenementen

De skigebieden hebben de voordelen van de lente omarmd en maken gretig gebruik van de ideale omstandigheden om leuke evenementen te organiseren in open lucht: festivals, concerten en theatervoorstellingen staan er op het programma. De milde temperaturen stimuleren je om tijd te nemen, te ontspannen in een ligstoel op één van de zonneterassen en er te werken aan je kleurtje. Vergeet je zonnebrandcrème zeker niet!

4. De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap

Met de doorbrekende zonnestralen in de lente komt het natuurlijke leven in de bergen stilaan weer tot leven: de bomen krijgen een groenere kleur, marmotten – de sympathieke bergzoogdieren -  komen piepen om in de zon te spelen terwijl berggeiten en zeemeeuwen waken over steile bergpassen. Het contrast tussen de bloeiende krokussen in de vallei en de witte bergtoppen waar de zon prachtig op reflecteert, zorgt voor een adembenemend lentetafereel.

5. Voordelige aanbiedingen

Een van de beste redenen om te skiën in de lente zijn de voordelige aanbiedingen. Overal kan je genieten van uitzonderlijke prijzen, wat resulteert in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Van accomodatie tot transportkosten, van speciale tarieven voor kinderen tot uitverkoop in de plaatselijke winkels voor skikledij. Met het hoogseizoen achter de rug zijn er ook meer keuzemogelijkheden om een prachtige accommodatie te boeken en dus jouw ideale verblijf te plannen.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."