3 tips in Tsjechië

3 tips in Tsjechië: van kastelen en burchten naar pils proeven in Pilsen.

1. Voor cultuurliefhebbers:

"Start met een bezoek aan prachtige historische steden of monumenten. Tsjechië telt honderden kastelen en burchten, zoals burcht Karlštejn of de kastelen Jemniště, Hluboká of Lednice. Daarnaast zijn er 12 UNESCO monumenten, waarvan de binnenstad van Praag het bekendst is.”

2. Voor natuurliefhebbers:

“In Noord-Bohemen ligt het Reuzengebergte waar je kunt wandelen en mountainbiken. Daarnaast vind je in deze regio het Boheems Paradijs, een UNESCO Geopark met majestueuze rotsformaties. De natuurparken worden afgewisseld met pittoreske stadjes, kastelen en diverse musea waaronder de glasblazerijen waar de regio bekend om staat.”

“Oost-Moravië is een regio van tradities en folklore. De regio wordt minder bezocht door toeristen in vergelijking met Noord en Zuid-Bohemen, maar is zeker de moeite waard. Je kunt fietsen langs het Baťa kanál, de kleurrijke tuinen van Kroměříž bezoeken en genieten van uitzichten in de Beskiden of in Bilé Karpaty.”

Rondom de Tsjechische hoofdstad zijn er schitterende natuurparken. Boheems Zwitserland aan de grens van Duitsland is een van de meest bezochte. Een minder bekende maar net zo’n mooie plek zijn de Tisá rotsen in het Elbezandsteengebergte. Bij het plaatsje Tisá vind je een labyrinth aan zandstenen rotsformaties met waanzinnige uitzichten. Er zijn verschillende wandelingen die je door het park kunt maken.

3. Voor culinaire fijnproevers:

Net als België is ook Tsjechië een ultiem bierland. Lambiek, witbier en Saison kom je in Tsjechië alleen wat minder vaak tegen. Pils daarentegen staat overal in Tsjechië op de tap. Het is de meest gedronken drank van het land. Er zijn meer dan honderd brouwerijen en elk jaar komen er meer bij. De bekendste brouwerij van het land is Pilsner Urquell in Pilsen. Dit is de bakermat van pils. In 1842 werd Josef Groll aangesteld als brouwmeester en ontwikkelde de huidige pils. In de brouwerij is een museum gevestigd en kunnen bezoekers meer leren over de interessante geschiedenis van de stad en haar bier.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels