Spot Op: Dichtbij & Ver Weg: Route de l’absinthe (1): Val-de-Travers, de wieg van de groene fee

Werner en Myriam schrijven in november 2022 op Dichtbij & Ver Weg over de Route de l’Absinthe in Val­-de-Travers.

Val de Travers was eeuwenlang een handelsroute van Duitsland naar Bourgondië. In dit groene decor van sparrenbossen en robuuste kalkrotsen stond eind 18e eeuw de wieg van het wellicht meest controversiële drankje ooit: absint. Vandaag combineer je langs de Frans-Zwitserse 'Route de l'Absinthe' de mooiste landschappen van de Jura met de geheimen van het mythische drankje. In dit eerste deel trekken we naar Val de Travers, de wieg van de 'Groene Fee'.

Lees het volledige artikel hier:

  

Over Dichtbij & Ver Weg en Werner & Myriam: Op Dichtbij & Ver Weg delen Werner & Myriam hun ervaringen in reisreportages. Hun doel is om lezers te inspireren. Voor Werner is reizen verruimen en verrijken. Een trip is voor hem geslaagd als hij kan doordringen in de ziel van andere culturen. Myriams favoriete reizen zijn die waar ze de tijd volledig uit het oog verliest en het contact met de lokale bevolking intens is.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek