Winterse vakantie dichtbij huis: naar 't Brugse Ommeland of De Kust

De gure wintermaanden hoeven niet te leiden tot een winterdip. Trek erop uit naar De Kust of geniet van een goede wandeling in 't Brugse Ommeland. Combineer dit met een aantal nachten op een unieke locatie om volledig tot rust te komen.

Winterwandelingen in 't Brugse Ommeland

Ontdek hier de mooiste wandelingen in 't Brugse Ommeland. Duffel je lekker in je warme winterjas, sjaal, muts en handschoenen. De gezonde lucht en prachtige omgeving zorgen in combinatie met soms een beetje zonlicht, dat je stappend volledig ontspant. Deze winterwandelingen brengen je langs pittoreske dorpen, landelijke wegen, vergezichten en uitgestrekte polderweiden. In Meetkerke is er een wandeling uitgestippeld die je brengt in het gebied Meetkerkse Moeren, een adembenemend landschap langs het kanaal van Brugge naar Oostende. Deze wandeling brengt je in 6.5 of 15 kilometer langs vochtige weiden en hooilanden, greppels en beekjes. Ideaal voor wie ver weg van de drukte wil vertoeven. Een mooie wandeling is de Parochiewandelroute van 7.5 kilometer in het Landschapspark Bulskampveld. Deze lusvormige route leidt je langs het centrum van Doomkerke naar het natuurreservaat De Vorte Bossen. Vervolgens ga je langs het bosje Parochieveld, het Sint-Pietersveld en de hoge zendmasten van maritiem radioverkeer. 

Met de fiets op ontdekking aan zee

Fiets langs zelf gekozen knooppunten of volg uitgestippelde routes aan de Belgische kust. Ontdek al trappende de badsteden of kies voor unieke concepten als de Moerenfietsroute. Deze route bevat het laagste punt van België en brengt je langs het drooggelegd gebied rond de Sint-Gustaafsmolen. Via De Panne fiets je naar Veurne, Steenkerke en Oeren langs wondermooie landschappen en uitzichten.  Voor de ervaren fietsers zijn er ook grotere routes beschikbaar. Met de Middenkustfietsroute fiets je in één richting vanuit Oostende via Gistel naar Middelkerke. Deze route brengt natuur en cultuur samen omdat je langs musea fiets en de plek waar de tempeliers en Hospitaalridders de plak zwaaiden. Ook het natuurgebied De Schuddebeurze heeft een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag het gebied midden in de vuurlinie. Onderweg passeer je prachtige uitzichten en natuurgebieden als de Warandetoren, Provinciedomein Raversyde, Abdij Ten Putte en Slijpe om maar een aantal te noemen. 

Gezellig overnachten dichtbij huis

Een weekendje weg of vakantie in eigen land zodat je helemaal weg bent en toch dichtbij huis? Lees welke leuke accomodaties er zijn in het Brugse Ommeland. Bungalows, hotels en glampings voor gezinnen of vriendengroep. Voor iedereen is er een slaapplek te vinden. Zo kun je je als een echte kasteelheer- of dame wanen door te logeren in een uniek erfgoed. Kasteel Ten Torre in Oedelem verwelkomt je in een oase van rust in de tuinen, de boomgaard en bossen van Ryckevelde. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis dat teruggaat tot 1353. Met zijn hoektorens is dit waterkasteel gemoderniseerd en uitgerust met alle nodige comfort. In de Bed and Breakfast 't Haantje aan het Landschapspark Bulskampveld is perfect voor wie rust wil vinden niet ver van Brugge. Ze hebben een infraroodruimte , overdekte en verwarmde zwembad, tv ruimte en eigen sanitair op de kamers.

 

Meer informatie vind je via de volgende links: 

 

Wandelingen

Parochiewandelroute

Meetkerkse Moerenwandelroute

Fietsen

Moerenfietsroute

Middenkustfietsroute

Accomodaties

Uniek Erfgoed

Kasteel Ten Torre

Kasteel 't Haantje

 

Copyright foto's: westtoer
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek