Verwen je smaakpapillen tijdens het Lille Street Food Festival 2023!

Zet 5 tot en met 8 oktober 2023 alvast in je agenda want dan vindt de derde editie van het Lille Street Food Festival plaats! Ben je een echte fijnproever, vegetariër of vleesliefhebber? Tijdens het festival kan iedereen zijn hart ophalen: van microbrouwerijen, foodtrucks, concerten, culinaire experimenten tot ontmoetingen met de topchefs van Lille.

Na het verwelkomen van 16.000 festivalgangers in 2021 en 26.000 tijdens de tweede editie vorig jaar, organiseert het Hello Lille attractieagentschap opnieuw het Lille Street Food Festival begin oktober dit jaar. Tijdens deze derde editie wordt de winnende formule voortgezet en uitgebreid: een gratis festival in het hart van Lille. Dat is voor iedereen toegankelijk met het beste van de lokale en regionale cuisine om je smaakpapillen 4 dagen lang te verwennen.

Grootste 'food festival' ten noorden van Parijs

Intussen is het Lille Street Food Festival uitgegroeid tot één van de grootste regionale evenementen. Organisator en algemeen directeur van het agentschap Hello Lille, François Navarro: "Lille Street Food Festival is een grote aanwinst voor de uitstraling van onze regio. In slechts twee jaar tijd heeft het festival zich gekroond tot het grootste 'food festival' ten noorden van Parijs. De meerderheid van de bezoekers is afkomstig uit de grootstedelijke en regionale gebieden, 20% komt uit andere regio's van Frankrijk en België. "Daarnaast is het Lille Street Food Festival ook een ecologisch festival dat lokale producten op de voorgrond plaatst en originele oplossingen implementeert om de impact op het milieu te beperken."

Praktische informatie:

Op 4 september 2023 kan je het volledige programma terugvinden op de website. Later die maand zal ook de LSFF pass online komen. Met deze gratis pas kunnen festivalgangers hun pinpas vooraf online opladen (het enige betaalmiddel tijdens het festival) en kunnen ze bij aankomst gebruik maken van een speciale wachtrij.

Je kan het Lille Street Food Festival bezoeken op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023 van 18u tot 24u, zaterdag 7 oktober van 11u30 tot 24u en zondag 8 oktober van 11u30 tot 23u30.

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek