Verken het Franse eiland Île de Ré vanuit luxe camping Île Blanche

Île de Ré, dat met een prachtige brug is verbonden met La Rochelle, is 85m² groot. Het wordt ook wel het kroonjuweel van het Charente-Maritime-gebied genoemd. Het eiland kreeg van het Ministerie van Cultuur van Frankrijk in 2012 nog het label ‘Eiland van Kunst en Geschiedenis’ omdat ze zich actief bezighouden met het vergroten van het bewustzijn over hun erfgoed, architectuur en leefomgeving. 

De prachtige kuststrook is uiteraard een enorme troefkaart voor bezoekers. De charmante vissershavens van Ars-en-Ré, Saint-Martin-de-Ré, een oud stadje dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, en La Flotte en Ré leven op het ritme van de getijden.

Ontdek de authentieke stadjes

Île de Ré is voor de Fransen het eiland waar je alle drukte en de beslommeringen van je dagelijkse leven even helemaal achter je kan laten. De tijd lijkt er trager te gaan. De ruim 110 km aan fietspaden brengen je naar alle dorpen van het eiland, langs de kust, door bossen en kwelders.

Eén van dé grote trekpleisters is La Flotte en Ré, dat wordt aanzien als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het kleine dorp bevindt zich aan een jachthaven en de witte huisjes rondom deze haven geven het dorp een uniek karakter. Naast de haven zijn er nog tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Katelijnekerk, de abdij van Châteliers en het Fort de la Prée. In het stadje Saint-Martin-de-Ré waan je je terug in de tijd als je er doorheen kuiert. Het welbekende Fort Boyard is ook te bezichtigen. Vanuit La Flotte en Ré kan je er via een boot geraken. Er is zelfs een helikoptervlucht mogelijk.

Voor de bezoekers van de luxe camping Île Blanche zijn er veel opties. Er is immers een ruim aanbod aan accommodaties: van stacaravans tot verschillende soorten huisjes waar je in alle comfort kan verblijven. Je kan ook eigenaar worden van een mobilhome. Daarnaast zijn er tal van activiteiten die voor een onvergetelijke tijd zorgen, zoals ploeteren in het waterpark. Voor wie de omgeving wenst te verkennen, is een fietstocht de ideale manier. Je kan daarvoor een fiets huren op de campingsite.

Prachtige natuur

Natuurliefhebbers moeten zeker eens een bezoekje brengen aan de kwelders van het eiland. Deze locaties bevinden zich voornamelijk in het noordelijke gedeelte van het eiland en zijn voedselbronnen voor talloze vogels aangezien ze een grote verscheidenheid aan planten herbergen. Er vallen meer dan 200 soorten vogels te ontdekken. Profiteer ook van dit uitje om meer te weten te komen over de traditionele zoutproductietechnieken. Tip: in het Ecomusée du Marais Salant kan je alles leren over de zoutwinning en kan je ook een rondleiding langs de prachtige zoutmoerassen krijgen.

De vuurtoren van Baleines is eveneens een must see. Deze mooie vuurtoren kan je terugvinden op het meest westelijke puntje van Île de Ré. Wandelaars kunnen zich vergapen aan de duinen, bossen en stranden. Vanaf de vuurtoren, die 57 meter hoog is, heb je bovendien een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving.

Sportieve uitdagingen

Bezoekers komen vooral naar Île de Ré om de frisse lucht van de Atlantische Oceaan in te ademen en om midden in de natuur hun batterijen op te laden. Nadat je er een keer bent geweest, zal je ongetwijfeld verliefd zijn geworden op alles wat dit bijzonder charmante eiland te bieden heeft.

Voor de sportievelingen is er ook méér dan genoeg te doen in de regio. Zo is er maar liefst 110 km aan fietspaden, maar je kan er ook surfen. De kust van Ré la Blanche is bezaaid met beroemde surfplekken. Enkele mooie stranden zijn het Plage des Golandières en het Plage de Gros Joncs. Op deze stranden kun je heerlijke wandelingen maken en genieten van het uitzicht. Je kan er ook paardrijden en zeilen.

Meer info vind je via deze links:

La Flotte en Ré

Fort Boyard

Luxe camping Île Blanche

Accommodaties

Mobilhome

Activiteiten

Waterpark

Fietstocht

Ecomusée du Marais Salant

De vuurtoren van Baleines

Surfen

Paardrijden

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek