Verken Bretagne vanuit 5-sterren camping Les Mouettes

Laat je verrassen door het adembenemende Bretagne. Het belooft een reis in vrijheid te worden, een kleurrijke reis die herinnert aan eenvoudige geneugten, aan het geluk van samenzijn. Een authentieke reis, gevuld met gedeelde momenten. Op de paden, op het strand of de kasseien, met de neus in de wind en het hart bij hoog water.

In het midden van een prachtige natuurlijke omgeving vinden we 5-sterren camping Les Mouettes. De unieke kampeerplaatsen bieden een betoverend uitzicht op de omringende natuur. Ontsnap aan de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de serene Bretonse atmosfeer. De weelde van de accommodaties omvat een uitgestrekt waterparadijs met een overdekt zwembad en een wellnesscentrum.

Naast de betoverende Camping Les Mouettes wacht de regio Bretagne om ontdekt te worden. Met zijn ruige kustlijn, historische steden en schilderachtige dorpjes biedt deze regio een ongeëvenaarde mix van natuurlijke pracht en culturele rijkdom. 

Een rijke geschiedenis

Niet voor niets vinden elk jaar vele toeristen hun weg naar deze prachtige regio aan zee. Bretagne bestaat officieel uit de departementen Finistère, Morbihan, Ille-et-Villaine en Côtes d’Amore. In het verleden maakte het departement Loire-Atlantique er ook deel van uit. Voor vele Fransen hoort dit departement er eigenlijk nog een beetje bij.

De huidige hoofdstad van de regio is Rennes en dat is meteen ook de perfecte start om het schiereiland te leren kennen. Vanaf hier kan je de reis naar de kust helemaal inzetten. De bruisende stad staat bekend om zijn levendige centrum met geplaveide straatjes, prachtige huizen en pleintjes waar je tot rust kan komen. Bretagne had in het verleden een zelfstandige positie binnen het Franse grondgebied. Pas in de 17de eeuw raakte het zijn zelfstandige positie langzaamaan kwijt. Dat maakt dat de regio een bijzonder eigen karakter en cultuur heeft. De geschiedenis zie je zeker terug in de oude architectuur en de ongerepte natuur.

Van natuur tot cultuur

Met zijn uitgestrekte kustlijn, ruige kliffen en betoverende stranden is Finistère een trekpleister voor wie op zoek is naar de ware ziel van Bretagne. De regio wordt gekust door de krachtige golven van de Atlantische Oceaan, wat resulteert in dramatische landschappen die het ruige karakter van Bretagne weerspiegelen.

Breng een dag door in het historische Saint-Malo, omgeven door imposante vestingwerken en met een rijke maritieme geschiedenis. Maak een wandeling langs de kustpaden en geniet van adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan. Verken de lokale markten en proef de smaken van Bretagne, van verse zeevruchten tot ambachtelijke cider.

Een hoogtepunt van Finistère is ongetwijfeld de Pointe du Raz, een indrukwekkende kaap die uitsteekt over de oceaan. Hier worden bezoekers overweldigd door panoramische uitzichten op de woeste zee, waar de kracht van de natuur voelbaar is. Het is een plek doordrenkt van maritieme geschiedenis, waar de vuurtoren van La Vieille waakt over de zee.

Laat je nog meer verrassen op culinair niveau. Bretagne is meer dan enkel galettes. De streek kan elke fijnproever verleiden met verschillende specialiteiten. Van vis tot vleeswaren en fruit tot lekker gebak. Een heerlijke aanrader is de ‘far beton’! Het is een traditioneel gebak met een smeuïge structuur en worden vaak geserveerd met een fruitig extraatje.

Op slechts een uur rijden van Camping Les Mouettes onthult de stad Brest zich als een intrigerende bestemming die de ervaring van Finistère verdiept. Het maritieme karakter van de stad komt tot uiting in het opvallende uitzicht op de haven. Het is de perfecte dagtrip vanuit Camping Les Mouettes.

Voor de avontuurlijke zielen biedt de regio tal van activiteiten, van zeilen op de oceaan tot wandelen door de weelderige bossen. In de legendarische bossen van Bretagne vind je avonturenparcoursen en klimparcoursen. Een beleving voor het hele gezin. Sommige ervan zijn zelfs al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zet je helm op en maak je veiligheidsgordel vast: je kunt beginnen! Via tokkelbanen, ladders en hangbruggen krijg je zeker een kick, hoog in de toppen van de bomen.

Meer info vind je via deze links:

5-sterren camping Les Mouettes

Unieke kampeerplaatsen

Waterparadijs

Gastronomie

Zeilen

Wandelen

Klimparcoursen

Copyright foto's: Les Mouettes

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek