Van duurzaamheid tot exclusiviteit: 5 unieke logeeradressen aan de Belgische Kust

De Belgische kust heeft er sinds de zomer van 2023 vijf nieuwe logeeradressen bij. Van het serene Hotel Rosa in Oostende tot de luxueuze UmiNooz met zijn adembenemende uitzicht, en van het CO2-neutrale Hotel des Brasseurs in De Haan tot de idyllische ontwaking in de duinen bij Dune Hotel in Nieuwpoort en Bonk suites in Westende. Deze unieke accommodaties beloven gasten een onvergetelijke ervaring waar luxe, comfort en respect voor de natuur centraal staan. Laat je meevoeren naar deze oases van rust en welzijn aan de prachtige Belgische kust.

  Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met dekust.be

Hotel Rosa en UmiNooz: overnachten met de nadruk op ontspanning

Oostende is twee unieke slaapplekken rijker: Hotel Rosa en UmiNooz. Hotel Rosa creëert een oase van rust en eenvoud voor bezoekers die verlangen naar een plek waar duurzaamheid en gastvrijheid hand in hand gaan. Je dag begint hier met een heerlijk ontbijt van verse, lokale ingrediënten en eindigt met een heerlijk drankje van de lokale brouwerij. Tussendoor biedt de welzijnsruimte de ideale plek om even te ontspannen op een yogamat of je te verdiepen in een van de boeken van de unieke bibliotheek te midden van de Rosa Garden. 

Met zijn Japanse zen-stijl en adembenemende 270° panorama over de zee en de jachthaven, is UmiNooz een parel van luxe en exclusiviteit. Gasten kunnen er genieten van een indoor en outdoor jacuzzi met uitzicht op zee, een privé hamam, een panoramische outdoor sauna, een privé bioscoop en een exclusieve bar die rechtstreeks uit een luxueus Japans vijfsterrenhotel lijkt te zijn geplukt. In het UmiNooz appartement geniet je van totale afzondering en privacy, zonder personeel, dankzij vooraf afgestemde voorzieningen. Kortom, 100% loskoppelen van de wereld, 100% quality time en uniek in Europa.

Hotel des Brasseurs: het eerste CO2-neutrale hotel van Vlaanderen

De Haan vormt het ideale decor voor het Hotel des Brasseurs. Het karaktervolle erfgoedpand, dat in juli 2023 zijn deuren opende na een volledige renovatie, hoort helemaal thuis in het hart van de Anglo-Normandische villawijk ‘De Concessie'.  Gasten worden warm verwelkomd in een oase van rust, ver weg van het alledaagse leven. Het hotel is meer dan alleen een prachtige, gastvrije locatie. Het is een inspiratiebron voor milieuvriendelijke reizen, met een positieve impact op onze planeet. Hotel des Brasseurs mag zich officieel het eerste CO2-neutrale hotel van Vlaanderen noemen.

Bonk suites en Dune Hotel : ontwaken in de duinen

Het Dune Hotel in Nieuwpoort combineert het beste van twee werelden: de levendigheid van het stadscentrum en de rust van de natuur. Met het unieke uitzicht van de duinen als achtertuin, wordt iedere bezoeker hier 's ochtends wakker midden in de natuur. De 88 prachtig ingerichte kamers zijn de perfecte uitvalsbasis om Nieuwpoort te verkennen, zonder in te leveren op luxe of comfort. Dune Hotel is niet alleen gericht op comfort, maar ook op inclusiviteit. Het biedt accommodaties op maat voor mindervaliden en verwelkomt met plezier je trouwe viervoeter. Hier staat warme en kwaliteitsvolle service centraal, waardoor gasten kunnen genieten van rust en ontspanning te midden van de natuur.

Westende heeft er met de Bonk suites sinds juni 2023 een schitterende toevoeging bij. Gelegen op de duintop aan het Sint-Laureinsstrand, biedt Bonk suites het meest betoverende zeezicht van de regio. Deze prachtige locatie bestaat uit niet alleen zes suites, maar herbergt ook 'Bonk Seafood,' een gastronomische ervaring met verse zeevruchten.  Gasten worden 's ochtends verwend met een heerlijk ontbijt op de kamer en elke suite beschikt over een volledig uitgeruste keuken. Bonk suites is een plek waar je kan onthaasten en genieten, waar de zeegeur je begroet bij het ontwaken en de natuurlijke omgeving je inspireert.

Video: Beleef de Belgische Kust dit najaar: 

Vind meer informaties via de via de volgende links: 

 

5 unieke logeeradressen aan de Kust

Hotel Rosa

Oostende

UmiNooz

Nieuwpoort

Bonk suites

Hotel des Brasseurs

Dune Hotel

 

Copyright foto's: Westtoer, AS Deldycke

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek