Unieke belevenis dichtbij huis: Namen

Kom en bewonder met ons Waalse steden die elk met hun uitzonderlijk historisch erfgoed, prachtige landschappen en charmante steden je verblijf extra pit geven. Romantiek,  geschiedenis en erfgoed: dat zijn de drie synoniemen van Namen. In de stad, gelegen waar de Maas en Samber samenkomen, vind je charmante steegjes en terrasjes. Maar ook een autovrije stadskern en haar prachtige Citadel met uitzicht over de stad.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met 

Architecturale parels

Een bezoek aan Namen betekent op je gemak slenteren door de autovrije straten, genieten van iets lekkers op de Place du Marché aux Légumes of de Citadel beklimmen. Vanaf de top, die wordt beschermd door een van de grootste forten van Europa, is het uitzicht over de oude stad onvergetelijk.

Het historisch centrum heeft een aantal architecturale pareltjes: de Saint-Aubainkathedraal, het theater en het belfort bijvoorbeeld. Je kunt ook genieten van een wandeling langs de kades of een uitstapje maken in de omgeving en natuur. 

Alle geheimen van het oude Namen

Van maart tot december organiseert de toeristische dienst van Namen stadsrondleidingen voor koppels, families of vrienden. Met een gids ontdek je zo alle geheimen van het oude Namen en zijn steegjes via een route ontworpen door liefhebbers van de stad.

Je kan de kabelbaan van de Citadel nemen om unieke panorama's te ontdekken van de stad, de citadel en de prachtige landschappen van de streek. Of neem de tuk-tuk die je door de stad leidt, terwijl je luistert naar leuke anekdotes van de chauffeur.

Wandelen in het groene hart

Tijdens een stadswandeling, op de prachtige site van de Citadel, ligt een uitgestrekt landschapspark, met een verzameling opmerkelijke bomen verzameld in twee arboretums. Dat stadspark, een combinatie tussen wilde natuur en georganiseerde plantenruimte, geeft een unieke setting voor heerlijke wandelingen langs de paden. Vooral in het voorjaar staan de kersenbomen rond het kasteel van Namen op hun mooist.

De Tuin van de twee torens is een tuin in middeleeuwse stijl met 6 thematische zones op 500 m². De tuin is aangelegd om de levenswijze van de inwoners van Wallonië rond de 15de eeuw tastbaar te maken. De hellingruimte is in zones verdeeld die de traditionele middeleeuwse tuinen eren.

De boomgaard van de begraafplaats nodigt uit tot meditatie. Er is ook een moestuin en een zone met geneeskrachtige planten en kruiden. De boekettuin zorgt voor de bloemen voor de altaren terwijl de zone van de liefde focust op het hoofse steekspel. En dan zijn er nog de ontvangsttuin en de wieg van de wijnstokken die je zeker niet moet overslaan.

Rond Namen vertrekken er tal van andere wandelroutes voor ongeveer 5000 kilometer aan wandelplezier. Ook bewegwijzerde meerdaagse routes, themaroutes of luswandelingen zitten in het aanbod. Voor jong en oud, kan je een kaart ontvangen met de GPX-tracks of de GR Rando app downloaden.

Meer informatie vind je via de volgende links:

Namen

Bezoek aan Namen

Stadsrondleidingen

Kabelbaan

Tuk-tuk

Arboretums

Tuin van de twee torens

Wandelroutes

copyright foto's: Visit Wallonia
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek