Spot Op Tjoolaard: Swisstainable: met de trein en waterfiets door Zwitserland

Niel Van Herck schrijft in september 2022 op Tjoolaard over zijn ecologische ontdekkingstocht door Zwitserland.

Mijn voeten bengelen over de rand van het panton van restaurant Le Rhin Bleu in Basel; roseetje in de hand en de zon die in de verte aanstalten maakt om er de brui aan te geven. Onder me dobberen kranige veertigers voorbij, knuffelend met een knalgele waterzak. Blijkbaar pendelt de Baselnaar (de Basler eigenlijk) zo naar huis. Ze springen ter hoogte van hun werk de Rijn in en drijven stroomafwaarts mee naar huis, kledij weggestopt in een waterdichte zak die meteen doubleert als boei. Ecologischer ga je niet vinden natuurlijk. Met de Rijn is altijd een beetje reizen!

Lees het volledige artikel hier:

 

Over Tjoolaard en Niel Van Herck: Soms voel ik me een troubadour. Van plek naar plek trekken, er de omgeving, de mensen, het eten, de geuren en de kleuren helemaal absorberen. Maar ook op zoek gaan naar de verhalen, het vreemde, het aparte. En dat allemaal opnieuw laten samensmelten in een ervaring en nieuw verhaal. Tjoolen is één van mijn geliefkoosde West-Vlaamse woorden. Naast wrikkelgat en pimpajoentje natuurlijk. Als je het negatief gebruikt, betekent het sukkelen. Maar het kan net zo goed doelloos ronddwalen zijn. En juist dat is één van mijn favoriete bezigheden.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek