Op verkenning in de Ardèche: sportieve en culturele hoogtepunten vanuit 5-sterrencamping Domaine de Sévenier

Vijfsterrencamping Domaine de Sévenier, een oase van rust in het hart van de zuidelijke Ardèche, bevindt zich op het rustieke platteland van Lagorce. Dit luxueuze vijf sterren etablissement opent de deur voor een onbekommerde vakantie in de adembenemende Ardèche. 

Avontuur in overvloed

Sportieve en avontuurlijke activiteiten zijn overvloedig aanwezig in de streek rondom Domaine de Sévenier. Ontdek het wilde landschap en de indrukwekkende kloven van de Ardèche al wandelend tussen de rotsen en wilde eiken. Waag je aan één van de uitdagende trails die je meevoeren naar de mooiste uitzichtpunten. De routes klimmen en dalen langs de contouren van het landschap, lopen langs steile kliffen en steken droge rivierbeddingen over. De zuidelijke Ardèche is het speelterrein voor zowel enthousiaste trekkers als recreatieve wandelaars. 

Waaghalzen kunnen hun hart ophalen tijdens een van de vele avontuurlijke activiteiten die in de streek georganiseerd worden. Vaar met de kajak door de kloven van de Ardèche of maak voor het eerst kennis met speleologie. Verken de ondergrondse wereld en ontdek de geheimen van deze vaak onderschatte sport terwijl je afdaalt in één van de ongerepte grotten. 

Ook fietsliefhebbers komen aan hun trekken op de panoramische routes van Zuid-Frankrijk. Met de mountainbike ontdek je via talloze pittoreske wegen en paden de meest afgelegen en verborgen hoekjes van de regio. 

Op zoek naar de mooiste fietsroutes en uitdagende wandelingen of wens je meer informatie over het uitgebreid gamma aan sportactiviteiten in de regio? De receptionisten van Domaine de Sévenier doen je met plezier alle geheimen van deze fascinerende regio uit de doeken! 

Eeuwenoude culturele hoogtepunten en bloeiende landbouwtradities

De natuurpracht van de Ardèche is onmiskenbaar, maar de streek houdt ook culturele geheimen schuil. In de wereldberoemde Grotte Chauvet ontdek je een aantal van de oudste kunstwerken ooit door de mens vervaardigd. Hoewel de originele grot gesloten is voor publiek, zijn deze fascinerende muurschilderingen, van meer dan 36.000 jaar oud, te bewonderen in de Grotte Chauvet 2, een impressionante replica. Helemaal in de ban van deze bijzondere periode uit de geschiedenis? Breng dan een bezoek aan de prachtige grot Aven d’Orgnac en het Museum de l’Ardèche in het naburige dorp Balazuc om de prehistorische Ardèche verder te verkennen. 

De recente geschiedenis van de Ardèche draait om de producten van het land. De inwoners van de streek zijn erg trots op hun landbouwtradities, die van generatie op generatie werden doorgegeven. Het resultaat hiervan is vandaag de dag zichtbaar in de marktkramen van elke stad en elk dorp. Jongeren keren steeds meer terug naar het platteland, nemen familie-eigendommen over en ontwikkelen regionale en seizoensgebonden producten. Velen geven hun kennis en passie graag door aan bezoekers van de regio. De medewerkers van Domaine de Sévenier helpen je op weg om een bezoek te plannen aan een van deze familieboerderijen waar je alles te weten komt over de productiemethoden van de regionale producten. 

Meer info vind je via deze links: 

Domaine de Sévenier

Chalets

De omgeving 

Faciliteiten

SPA

Restaurant

Copyright foto's: Domaine de Sévenier

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek