Het betoverende Skiathos: paradijselijk eiland in de Sporaden

In de azuurblauwe wateren van de Egeïsche Zee ligt het juweel Skiathos, een van de betoverende Sporaden-eilanden van Griekenland. Het eiland, dat deel uitmaakte van de setting voor de iconische film ‘Mamma Mia!’ uit 2007, heeft sindsdien een plekje veroverd in de harten van reizigers over de hele wereld. Ontdek de oase van natuurlijke pracht, avontuurlijke activiteiten, heerlijke gastronomie en rijk cultureel erfgoed.

Natuurlijke schatten

Skiathos is gezegend met een weelderige en gevarieerde natuurlijke omgeving. Ongeveer driekwart van het eiland, met een oppervlakte van zo'n 30 km², is bedekt met een prachtige mix van Aleppoden, Parasolden en Evergreen bomen, die dienen als toevluchtsoorden voor een verscheidenheid aan wilde dieren. Hierdoor is het eiland een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Avontuur in overvloed

Voor degenen die op zoek zijn naar actie en avontuur, biedt Skiathos een scala aan mogelijkheden voor klimmers en fietsers. Met 197 kilometer aan routes, variërend van gemakkelijk tot zeer uitdagend, is er voor elk niveau en elke voorkeur wel iets te vinden. Bovendien staat Skiathos bekend als een uiterst fietsvriendelijke bestemming, waardoor het verkennen van de prachtige landschappen nog aangenamer wordt. Wat Skiathos ook uniek maakt, is een aangepaste route voor gehandicapten en minder mobiele mensen, waardoor het eiland toegankelijk is voor elke avonturier.

Waterpret

Dankzij de kristalheldere wateren en zachte zandstranden is Skiathos ook een paradijs voor liefhebbers van watersport. In de 15 waterskischolen verspreid over het eiland kunnen bezoekers genieten van windsurfen, kajakken, jetskiën en meer.

De noordelijke stranden, met hun wilde zeeën, zijn perfect voor adrenalinezoekers, terwijl de zuidelijke stranden rustige wateren bieden, ideaal voor gezinsvakanties. Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de riffen, scheepswrakken en verborgen grotten.

Culinaire verleidingen

De culinaire scene van Skiathos is net zo divers als het landschap zelf. Met een keuken gebaseerd op zeevruchten en verse, lokale producten zoals 'horta' - wilde groenten -, kunnen bezoekers zich verheugen op heerlijke gerechten zoals vissoep, een smakelijke puree op basis van fava bonen met sardines en een pasta met schelpen en courgettes. Deze laatste, liefkozend bekend als ‘(rivier)kreeft’ door de lokale bevolking, was ooit een bescheiden maaltijd voor gewone burgers, maar is uitgegroeid tot een culinair hoogstandje dat de smaakpapillen betovert met zijn eenvoudige, maar verfijnde smaken.

Meer dan 60 betoverende stranden

Van de iconische Lalaria tot de levendige Big Banana en het schilderachtige Troullos: er is een strand voor elke stemming en gelegenheid. Bovendien zijn 10 van deze prachtige stranden bekroond met de felbegeerde Blue Flag-status, een internationaal kwaliteitslabel dat garant staat voor schoon water en uitstekende faciliteiten.

Culturele verkenningen

Skiathos biedt ook een rijk cultureel erfgoed om te verkennen. Van het 18de-eeuwse kasteel tot de vele musea en historische abdijen, er valt altijd iets nieuws te ontdekken op het betoverende eiland.  

Bruisend nachtleven

's Avonds komt Skiathos tot leven met een bruisend nachtleven, variërend van trendy clubs en beach bars tot gezellige loungebars. Dans tot in de vroege uurtjes met een cocktail in de hand of geniet van een heerlijke lokale wijn terwijl je luistert naar het geluid van de golven die zachtjes op de kust breken.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek