Geniet van Île de Ré op de idyllische camping Île Blanche

Viersterrencamping Île Blanche op het Franse eiland Île de Ré heeft alles wat je campinghart begeert. En dat op slechts 1,5 kilometer of vijf minuten fietsen van het strand. Je komt helemaal tot rust in een groene setting. Van 6 april tot 29 september kan je er heerlijk vertoeven.

Voor de bezoekers zijn er vele opties. Er is immers een ruim aanbod aan accommodaties: van stacaravans tot verschillende soorten huisjes waar je in alle comfort kan verblijven. Je kan zelfs eigenaar worden van een mobil home.

Plezier voor jong en oud

Op het domein zelf zal je je geen minuut vervelen. Je kan je te pletter amuseren in het waterpark, of ga je liever voor een partijtje tennis, petanque, bowling? Of je laat je verwennen met een massage? Voor de ontspanning van volwassenen is er ook een wellnessruimte met jacuzzi, sauna en solarium. Ontspanning ten top.

Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten die voor een onvergetelijke tijd zorgen. Alles is bijzonder kindvriendelijk: er is een kinderspeeltuin en het animatieteam staat klaar om de talloze activiteiten in goede banen te leiden.

Het zwembad is verwarmd op 28 graden celcius en bij slecht weer overdekt. Je kan de dag alvast energievol starten met een ochtendduik en/of aquagym- of pilatessessies volgen onder toezicht van het team. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met waterspelletjes. Lulu de schildpad, de lieveheersbeestjesfamilie en Rose het nijlpaard staan alvast te wachten! Het waterpark is sinds 2022 trouwens volledig gerenoveerd.

Verken de prachtige omgeving

Camping Île Blanche is ook de perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen.  Als je de omgeving wenst te ontdekken, dan is een fietstocht de ideale manier. Je kan daarvoor een fiets huren op de campingsite. Met 110 kilometer aan fietspaden is er keuze genoeg om de fietsbenen aan het werk te zetten. Stadjes als Ars-en-Ré, Saint-Martin-de-Ré en La Flotte zijn aan te raden bestemmingen en je kan ook genieten van de prachtige natuur op het eiland: van de prachtige zoutmoerassen tot de fantastische paden langs de Atlantische Oceaan.

Havens, vuurtorens, markten, moerassen, musea, stranden, authentieke stadjes… Île de Ré heeft zoveel te bieden! De variatie is enorm. Je kan genieten van de oase van rust, maar ook actieve plannen maken. Net die variatie maakt het eiland, met Île de Blanche als perfecte uitvalsbasis, o zo aantrekkelijk.

Na een van de uitstapjes kan je het gezellig maken bij het avondmaal. Restaurant Le Poseidon heeft een ruime menukaart. Regelmatig kan je ook genieten van een themamaaltijd: paella, of mosselen met frietjes om er maar enkele op te noemen. Tip: je kan aan je slaapplaats een barbecue huren voor 5 euro per dag, of 25 euro per week. Eén keer per week staat er tijdens de schoolvakanties ook een muzikale avond gepland.

Ook honden aan de leiband zijn welkom. De trouwe viervoeters mogen zonder extra kosten en mits goed gedrag dus gerust meekomen naar de campingsite.

Meer info vind je via deze links: 

Viersterrencamping Île Blanche op het Franse eiland Île de Ré

Een ruim aanbod aan accommodaties

Mobil home

Waterpark

De talloze activiteiten

Het eiland verkennen

Fietstocht

Zoutmoerassen

Gezellig maken bij het avondmaal

Trouwe viervoeters

Copyright foto's: Île Blanche

 

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek