De Tram Experience: Een culinaire reis van Brussel naar Bordeaux

Tot 7 juli 2024 kunnen fijnproevers genieten van de Bordeauxse gastronomie en wijnen in Brussel, dankzij de Tram Experience. Deze unieke culinaire ervaring, georganiseerd door Visit Brussels, neemt gasten mee op een gastronomische tour door de Belgische hoofdstad, terwijl ze genieten van verfijnde gerechten bereid door topchefs. Voor deze editie is de talentvolle chef Oxana Cretu uit Bordeaux uitgenodigd om een uitzonderlijk menu te presenteren. 

Een Rit vol Smaak en Stijl

De Tram Experience biedt een unieke manier om Brussel te ontdekken: comfortabel zittend in een rijdende tram, worden de gasten getrakteerd op culinaire hoogstandjes terwijl de stad aan hen voorbij glijdt. Dit jaar staat de keuken van Oxana Cretu centraal. Oxana, een chef van Moldavische afkomst, vestigde zich op 21-jarige leeftijd in Frankrijk en opende in 2018 haar restaurant INIMA in het hart van Bordeaux. Haar keuken, bekend om het verfijnde gebruik van bloemen en planten, weerspiegelt een mix van diverse culinaire tradities.

Van 21 mei tot 7 juli presenteert Oxana Cretu een menu aan boord van de Tram Experience, verrijkt met een selectie van Bordeauxwijnen. Gasten kunnen zich verheugen op gerechten zoals halfgare forel met klaproos en beurre blanc saus, parelhoen met verbena en brandnetels, en inktvis met wasabi, vergezeld van een zeekraal- en kiwi sorbet. Deze menu's benadrukken het gebruik van plantaardige ingrediënten, wat aansluit bij Bordeaux's toewijding aan ecologische duurzaamheid.

Bordeaux in Brussel

Met de deelname van Oxana Cretu aan de Tram Experience wil het Bordeaux Tourism Office de Belgische fijnproevers kennis laten maken met de rijke culinaire tradities en innovatieve gastronomie van Bordeaux. Bordeaux staat bekend om zijn wijnproductie met 65 gecontroleerde herkomstbenamingen, en zijn bloeiende culinaire scene. De stad biedt een overvloed aan gastronomische opties, van sterrenrestaurants tot gezellige bistro's en levendige markten. Deze culinaire rijkdom, gecombineerd met de diverse en verantwoorde wijnproductie, maakt Bordeaux een topbestemming voor culinaire liefhebbers.

Bordeaux is niet alleen een paradijs voor fijnproevers, maar ook een stad vol cultuur, historische bezienswaardigheden en een ontspannen levensstijl. Het is een bestemming die voortdurend innoveert en zich inzet voor duurzaam toerisme, zoals blijkt uit zijn positie als 9e wereldwijd in de Global Destination Sustainability Index 2023.

Praktische Informatie

De Tram Experience loopt tot 7 juli 2024 en biedt een unieke kans om de verfijnde smaken van Bordeaux te ontdekken in het hart van Brussel. Voor meer informatie en reserveringen kunnen geïnteresseerden terecht op https://www.tramexperience.brussels. Meer details over het restaurant INIMA van Oxana Cretu zijn te vind je hier.

Met de Tram Experience brengt Visit Brussels een stukje Bordeaux naar Brussel, waardoor inwoners en bezoekers kunnen genieten van een onvergetelijke culinaire reis zonder de stad te verlaten.

Hoogtepunten van Bordeaux in 2024: Wijn, Kunst en Sport

Bordeaux Fête le Vin

Van 27 tot 30 juni viert Bordeaux Fête le Vin de regionale wijnen met proeverijen, culturele activiteiten en een droneshow. Historische zeilschepen zijn ook te bezichtigen. Meer info vind je hier.

Olympische Spelen

Van 24 juli tot 2 augustus organiseert Bordeaux zeven voetbalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen. Klik hier voor meer details.

Les Bassins des Lumières

Tot januari 2025 biedt Les Bassins des Lumières de tentoonstelling "De Vermeer tot Van Gogh, de Hollandse Meesters" en een eerbetoon aan Piet Mondriaan. Meer info vind je hier

Cité du Vin

De Cité du Vin biedt een vernieuwde permanente tentoonstelling en tot 3 november de Via Sensoria, een sensorische wijnproeverij. Klik hier voor meer informatie.

Musée d'Aquitaine

Van 27 juni tot 3 november toont het Musée d'Aquitaine de tentoonstelling "Leven en Sterven in Egypte, van Alexander de Grote tot Cleopatra". Meer info vind je hier

Ontdek Bordeaux's rijke aanbod aan wijn, kunst en sport in 2024!


Copyright Foto's: Bordeaux Tourisme

 
 
 
 
 
 
 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek