De schoonheid van de Var-streek rond luxe Camping Village Les Tournels

In de betoverende Var-streek aan de Middellandse Zee pronkt luxe camping Les Tournels als een toevluchtsoord van comfort en ontspanning. De verschillende accommodaties, genesteld tussen de dennenbomen, bieden een oase van rust. Geniet van een 5-sterrenservice met een royaal waterpark, gastronomische restaurants en wellnessruimte, waardoor deze camping de perfecte start is voor het verkennen van de streek.

De pracht en praal van de Var-streek

De betoverende streek van de Var, gelegen in de Provence-Alpes-Côte d'Azur, biedt een schat aan prachtige bestemmingen en bezienswaardigheden. Een van de meest bekende plaatsen in deze regio is Saint Tropez, een charmante havenstad die in de zomer bezaaid is met luxe jachten en in de winter rust uitstraalt met kleine vissersbootjes.

Een ander hoogtepunt in de Var is de adembenemende Cascade de Sillans, geprezen als een van de mooiste watervallen in heel Frankrijk. Haar majestueuze schoonheid trekt jaarlijks vele bezoekers aan.

Sanary-sur-Mer staat bekend voor de vele intellectuelen die er hun toevlucht zochten in de jaren dertig. Zo schreef Aldous Huxley er zijn roman ‘Brave New World’ en vluchtten in 1933 kunstenaars als Berthold Brecht, Thomas Mann en Joseph Roth naar deze streek.

Saint-Raphael, een andere betoverende badplaats, is gekend om zijn Belle Epoque-gebouwen en mediterrane sfeer. De charme van deze stad is te vinden in de historische architectuur en de ontspannen atmosfeer.

Nationaal Park Port-Cros is een nationaal park ten oosten van Toulon. Het park omvat 1288 hectare kustwateren. Ze vormen het eerste onderwaterpark in Europa. Sinds 2001 is dit een beschermd gebied in de Middellandse Zee.

Het pittoreske dorpje Ramatuelle, in de Paillais-heuvels nabij het strand van Pampelonne, ademt een typisch mediterrane sfeer uit. Smalle straatjes, steegjes, een schilderachtig kerkje en kleurrijke bloemen kenmerken dit charmante dorp. Hier bevindt zich ook de grafzerk van de beroemde Franse acteur Gerard Philip, evenals historische bezienswaardigheden zoals de metalen 'Eiffel' trap uit 1868, de deur van de Saracenen, een oude gevangenis en het kerkje van de Notre Dame. In de omgeving strekken zich prachtige wijngaarden uit, met bekende wijnhuizen zoals Château des Marres, Domaine des Bouis en Domaine des Tournels. In deze streek kan je ook de dolmen van Briande vinden, die in 1935 door de archeoloog Oscar Rappaz ontdekt werden.

Een bezoek aan de Paillas molen, met een panoramisch uitzicht over de kust van Cavallaire in Saint Tropez, is een onvergetelijke ervaring.

Het iconische strand van Pampelonne strekt zich uit over 5 kilometer, met witte zandstranden en azuurblauw water. Hier ontmoet de jetset elkaar, te midden van gezellige strandbars en restaurants, waardoor het een onmisbare bestemming is in de betoverende Var-streek. Bij het strand ontdekte men overblijfselen van een verdedigingsmuur uit 1804, uit de tijd van Napoleon. De Camarat vuurtoren, hoewel niet toegankelijk, biedt een prachtig startpunt voor een wandelpad dat in 50 minuten naar het strand van Pampelonne leidt. Nabij de vuurtoren kan je het vogeleiland met aalscholvers ‘Le Rocher des Portes’ zien.

Vanaf het strand van Escalet, onthult Cape Taillet zich als een betoverende landengte tussen de baaien van Briande en Bonporteau. Deze magische plek is een toevluchtsoord voor beschermde fauna en flora.

Meer info vind je via deze links:

Luxe camping Les Tournels

Accommodaties

Waterpark

Restaurants

Wellness

Omgeving

Copyright foto's: Camping Village Les Tournels

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek