De Oriënt-Express: een exclusieve reis van Wenen naar Reims

Stap aan boord van een reis die de tijd overstijgt, een reis die je meeneemt op een betoverende tocht door Europa, van Wenen naar Reims. Van 4 tot 6 juli 2024 nodigen de legendarische Oriënt-Express en het prestigieuze champagnehuis Veuve Clicquot je uit om deel te nemen aan een onvergetelijke reis vol luxe, gastronomie en elegantie.

De Oriënt-Express is niet zomaar een treinreis: het is een ervaring die de grenzen van de tijd doorbreekt en je onderdompelt in een wereld van weelde en glamour. Met zijn kenmerkende blauwe rijtuigen en prachtig vormgegeven interieur, ademt de trein een sfeer van elegantie en allure uit die je terugvoert naar de Gouden Eeuw van het reizen. Al meer dan een eeuw is de Oriënt-Express een bron van inspiratie voor reizigers over de hele wereld. Van beroemde schrijvers en kunstenaars tot royalty en wereldleiders, de trein heeft altijd een speciale plaats ingenomen in de harten van degenen die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking.

Gastronomische hoogstandjes en adembenemende landschappen

Voorafgaand aan je reis wacht een dag vol ontdekkingen in de prachtige stad Wenen. Geniet van een geheimzinnig diner op een exclusieve locatie, gevolgd door een betoverende koetsrit langs de historische hoogtepunten van de Oostenrijkse hoofdstad. Eenmaal aan boord van de Oriënt-Express worden de gasten getrakteerd op een culinaire ervaring van wereldklasse, samengesteld door de beroemde chef-kok Jean Imbert, tevens ambassadeur van Veuve Clicquot. Laat je smaakpapillen verwennen door een scala aan verfijnde gerechten, perfect gecombineerd met de beste champagnes van het huis. Tijdens de reis maakt de trein een exclusieve tussenstop om de eerste zonnestralen over het omringende landschap te bewonderen. Een moment van pure magie dat de schoonheid van de natuur en de elegantie van de reis samenbrengt. De reis eindigt in Reims, de historische thuisbasis van Veuve Clicquot. Hier wacht een laatste culinair hoogtepunt in de krijtkelders van het champagnehuis, waar twee sterrenchefs een exclusief middagmaal bereiden dat de zintuigen betovert.

Maar de ervaring gaat verder dan alleen de gastronomie. Het is een reis door de geschiedenis, waarbij je wordt ondergedompeld in de grandeur van vervlogen tijden. Het is een kans om te genieten van de luxe en elegantie van het reizen per trein, terwijl je wordt omringd door adembenemende landschappen en verwend wordt met gastronomische hoogstandjes.

Meer info

Meer informatie over deze exclusieve reis en de Oriënt-Express vind je hier.

  GRANDE.be reporter Jordi De Smedt volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek