De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Voor de aantrekkelijkste bestemming van 2024 hoef je niet ver te reizen

Wegdromen over je volgende vakantiebestemming in 2024? Dat kan, dankzij het artikel dat Gazet Van Antwerpen publiceerde op 20 december 2023. De Antwerpse krant verwijst hiervoor naar het lijstje van de Top 100 City Destinations Index, waarin de beste bestemmingen voor 2024 worden opgesomd.

Het eindejaar is synoniem met een hele rits nieuwe lijstjes & reistips over de populairste vakantiebestemmingen in het nieuwe jaar. Gazet Van Antwerpen laat zich alvast inspireren door de lijst met de meest aantrekkelijke bestemmingen uit 2023, samengesteld door het marktonderzoeksbureau Euromonitor International in samenwerking met het gegevensbedrijf Lighthouse. Algemene trend? Europa domineert de top 10 met maar liefst 7 Europese bestemmingen en 63 landen in de top 100. Azië is dan weer sterk vertegenwoordigd in de top 20.

Herontdek de lichtstad én beleef de Olympische Spelen vanop de eerste rij

Parijs behoudt de titel van 's werelds leidende stadsbestemming, gevolgd door Dubai op de tweede plaats en Madrid op de derde. Tokyo staat voor de eerste keer op de vierde plaats, terwijl Amsterdam de top vijf afsluit. Het rapport van Euromonitor International vergelijkt 55 metingen over zes belangrijke pijlers voor 100 stadsbestemmingen om een algehele aantrekkelijkheidsscore te creëren. De zes pijlers omvatten: (1) economische en zakelijke prestaties, (2) toeristische prestaties, (3) toeristische infrastructuur, (4) toeristisch beleid en aantrekkelijkheid, (5) gezondheid en veiligheid, en (6) duurzaamheid. Niet verrassend dat het allemaal bijzondere plekken zijn en ruimschoots voldoen aan deze criteria. Het zijn plekken boordevol belevenissen voor rustzoekers, stedentrippers, fijnproevers, natuurliefhebbers en waaghalzen. Verder toont het rapport ook dat het sterke herstel van internationaal reizen zich verder zet in 2023, met een groei van 38% in het aantal reizen, naar verwachting tot 1,3 miljard tegen het einde van het jaar.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert de curator van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. GRANDE.be curator Amber Francken geeft er ook haar eigen mening over.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek