De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Vlieg rechtstreeks van Brussel naar Saoedi-Arabië'

Een directe vlucht van Brussels Airport naar Jeddah in Saoedi-Arabië? Dat kan in één van de vliegtuigen van de low-cost luchtvaartmaatschappij flynas. Vanaf begin december vlieg je rechtstreeks naar de Saoedische havenstad, op een boogscheut van de toegangspoort tot de heilige steden Mekka en Medina voor moslims. Dat schrijft HLN op 23 oktober 2023.

Vanaf 2 december zal flynas drie keer per week vluchten aanbieden naar Jeddah. Meer nog: op dinsdag, donderdag en zaterdag vervoert een Airbus A320neo-vliegtuig je naar de King Abdulaziz International Airport. Da’s een positieve ontwikkeling, want met de recente versoepelingen ontvouwt het voorheen streng islamitische land zich voor toerisme én klimt het steeds hoger op de lijst van gewilde vakantiebestemmingen.

Saoedi-Arabië wil meer toeristen aantrekken

De rechtstreekse vlucht wordt een waardevolle toevoeging voor zowel reguliere toeristische van en naar Saoedi-Arabië als voor religieuze pelgrims. De moslimgemeenschap krijgt hierdoor een efficiëntere verbinding met de heilige bedevaart bestemmingen. Het klinkt misschien niet zo evident maar steeds meer mensen – streng islamitisch of totaal niet - hangen maar al te graag de toerist uit in Saudi-Arabië. Brussels Airport beschouwt de nieuwe verbinding als een aanzienlijke uitbreiding van hun netwerk. Bovendien bevestigt deze nieuwe verbinding nog maar eens de rol van Brussels Airport als een centrale hub voor Brussels Airlines en haar intercontinentale en Europese samenwerkingspartners. Ook vanuit Saoedi-Arabië wordt benadrukt dat Europa een essentiële markt is voor het land. Na het succesvol lanceren van de Marseille-Jeddah-route vormt deze stap een verdere vooruitgang in die richting. Saoedi-Arabië ambieert om ook een belangrijke hub te worden, Doel? 330 miljoen vliegtuigpassagiers en 100 miljoen toeristen tegen 2030.

 

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek