De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Vanaf eind 2024 reis je misschien wel met de trein naar Slowakije'

De Tsjechische spoorwegmaatschappij Leo Express broedt op plannen om vanaf eind 2024 vanuit België door Duitsland en Tsjechië te sporen naar het betoverende Slowakije. Dat schrijft Het Nieuwsblad in een artikel op 15 november 2023.

Internationale treinreizen zijn hot and happening. Voor de meest ontspannen reizen door Europa neem je tegenwoordig de trein. Er verschijnen dus voortdurend nieuwe routes voor je aankomende internationale treinavontuur. Zo staat er een dagelijkse heen-en-weerverbinding naar Slowakije in de steigers, met het plan om van start te gaan tegen eind 2024 of in de lentemaanden van 2025. De volledige reis van België naar Slowakije zou ongeveer 19 uur in beslag nemen, met vertrek om iets na 6 uur ‘s ochtends en aankomst op de eindbestemming na één uur ’s nachts.

Rol door Europa met een dagtrein

Vertrekhalte van deze nagelnieuwe trein? De kuststad Oostende! Meer dan 1000 kilometer spoor brengt je langs Brugge, Gent, Brussel, Leuven en Luik richting Slowakije. Vanuit België zou de reis zich voortzetten via meer dan twintig stations in Duitsland, waaronder Aken, Keulen, Dortmund, Hannover, Leipzig en Dresden. Vervolgens zou de route leiden naar Tsjechië, met meer dan tien geplande haltes, waaronder de prachtige hoofdstad Praag. In Slowakije zou de trein stoppen in Kuty en Malacky. Eindhalte en hoogtepunt is Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Eén dag volstaat voor het kasteel hoog boven de hoofdstad en het historische centrum met de iconische Sint-Michielspoort, waarna je het perron weer opzoekt. Want Slowakije heeft meer te bieden dan alleen maar cultuur in Bratislava. Aan actie geen gebrek in het natuurschoon van dit Oost-Europese land. Hier kun je eindeloos hiken, mountainbiken of kajakken op prachtige rivieren. En daarna is ’t weer neerploffen in je treinstoel. Tip: probeer een plekje aan het raam te bemachtigen voor de mooiste uitzichten onderweg.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek